بررسی میزان استرس شغلی در پرستاران مواجهه یافته با COVID ۱۹ در بیمارستان های آموزشی شهرستان اهواز

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 211

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JOHE-8-2_008

تاریخ نمایه سازی: 24 اسفند 1400

Abstract:

سابقه و هدف: با شیوع کووید ۱۹ ، استرس و اضطراب فراوانی در میان افراد جوامع مختلف ایجاد شد. در ایران نیز همچون دیگر کشورها، شیوع این ویروس پیامدهای روانی زیادی بر اقشار مختلف جامعه ازجمله پرستاران داشته است. هدف این مطالعه بررسی میزان استرس شغلی در پرستاران مواجهه یافته با کووید ۱۹ در بیمارستان های آموزشی شهرستان اهواز است. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مورد-شاهدی در ۳۳۵ نفر از پرستاران، در دو بخش هدف (مواجهه یافته با بیماران کووید ۱۹ ) و گروه کنترل (مواجهه نیافته با بیماران کووید ۱۹ ) انجام شد. به منظور ارزیابی استرس شغلی از پرسش نامه اوسیپو استفاده شد. تحلیل های آماری مناسب در سطح معناداری ۰.۰۵ انجام شد. یافته ها: استرس شغلی با میانگین ۲۲.۵۶ ±۱۹۰.۵۹ و ۲۱.۵۲±۱۸۳.۰۷ به ترتیب در گروه هدف و کنترل تفاوت میانگین معنی داری داشت (۰.۰۵P<)، به طوری که استرس شغلی در گروه هدف بیشتر از گروه کنترل بوده است (۰.۰۵ P<). میانگین تمام مولفه های استرس شغلی بین دو گروه تفاوت معنی داری داشت (۰.۰۵ P<). همچنین استرس شغلی با متغیرهای جنسیت، فعالیت بدنی و وضعیت استخدامی رابطه معنی داری داشت (۰.۰۵ P<). نتیجه گیری: باتوجه به افزایش میانگین نمره استرس شغلی در اثر مواجهه با کووید ۱۹ ، در دسترس بودن راهکارهای پیشگیری یا درمانی موثر، تقویت سیستم خدمات روانی و همچنین برنامه ریزی مناسب به منظور کنترل عوامل دموگرافیکی اثرگذار بر استرس شغلی ازجمله فعالیت بدنی و بهبود وضعیت استخدامی پرستاران توصیه می شود.

Keywords:

COVID-۱۹ , Job Stress , Nurses , Physical and Mental Health , استرس شغلی , پرستاران , سلامت جسمی و روانی , کووید ۱۹

Authors

آرمان امیری

MSc of Occupational Health Engineering, Student Research Committee, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran۱.

پیام رشنودی

MSc of Occupational Health Engineering, Student Research Committee, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran۱.

سید مرتضی موسوی

MSc of Business management, Payame Noor University, Iran

لیلا شادیان خانکدنی

MSc of Occupational Health Engineering, Student Research Committee, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran۳

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Rose VE, Richard ML. Occupational health hazards in hospitals. Prof ...
  • Amiri A, Afshari D, Rashnoudi P, Kiani S. The impact ...
  • Chou LP, Li CY, Hu SC. Job stress and burnout ...
  • Zhao S, Musa SS, Lin Q, Ran J, Yang G, ...
  • Hoboubi N, Choobineh A, Kamari Ghanavati F, Keshavarzi S, Akbar ...
  • Almazan JU, Albougami AS, Alamri MS. Exploring nurses’ work-related stress ...
  • Abadi TS, Askari M, Miri K, Nia MN. Depression, stress ...
  • نمایش کامل مراجع