سنتز سبز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره دو گونه نعناع خوراکی (M.spicata) و نعناع فلفلی (M.piperita) و برسی اثرات ضد باکتریایی آن

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 166

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NUMS-9-4_012

تاریخ نمایه سازی: 15 فروردین 1401

Abstract:

مقدمه نانو ذرات نقره به عنوان ابزار دارویی برای عفونت­ها در مقابل میکروب­ها استفاده می­شود. اغلب باکتری­ها در مقابل آنتی­بیوتیک­ها مقاومت پیدا کرده­اند و در آینده نزدیک نیاز مبرم به جایگزین آنتی­بیوتیک­ها با مواد جدید دارای خاصیت ضد باکتریایی وجود دارد. در این پژوهش از عصاره آبی و متانولی دو گونه نعناع فلفلی و نعناع خوراکی جهت سنتز نانو ذرات نقره و بررسی اثر ضدباکتریایی آنها استفاده شد. مواد و روش ­ها از یک روش بیوسنتز خارج سلولی سازگار با محیط زیست یعنی عوامل احیاکننده عصاره نعناع خوراکی و نعناع فلفلی برای تولید نانو ذرات نقره استفاده شد. تولید نانو ذرات نقره از روش­های تغییر رنگ، طیف­سنجی مادون قرمز و اسپکتوفتومتری تایید گردید. فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره با استفاده از روش دیسک فیوژن مورد بررسی قرار گرفت. یافته ­ها وجود نانوذرات نقره توسط حداکثر میزان جذب در ۴۲۰ نانومتر، تغییر رنگ تا قهوه­ای تیره و طیف­سنجی مادون قرمز مورد تایید قرار گرفت. نانو ذرات نقره سنتز شده با عصاره نعناع فلفلی و خوراکی بازدارندگی بهتری بر فعالیت باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در مقایسه با  باکتری اشرشیاکلی داشتند. در مورد محیط کشت استافیلوکوکوس اورئوس، عصاره آبی و الکلی با ۱۰ گرم ماده عصاره­گیری شده، بترتیب بیشترین و کمترین قطر هاله عدم رشد را دارا بود. نتیجه­ گیری  نتایج این پژوهش نشان داد که نانوذرات نقره سنتز شده به وسیله عصاره آبی نعناع خوراکی و نعناع فلفلی در برابر باکتری های آزمایش شده، فعالیت ضدباکتریایی خوبی داشته و می­توانند در زمینه­های مختلف به عنوان یک عامل ضدباکتری استفاده شوند.

Authors

رویا مرادی مجد

Department of Agricultural Sciences, Payame Noor University (PNU), Tehran, Iran

حمید دهقان زاده

Department of Agricultural Sciences, Payame Noor University (PNU), Tehran, Iran

ظهراب اداوی

Department of Agricultural Sciences, Payame Noor University (PNU), Tehran, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Kaviya S, Santhanalakshmi J, Viswanathan B, Muthumary J, Srinivasan K. ...
  • Rahmatiyan M, Dadmeh M, Tavassoli M. Biological synthesis of silver ...
  • Hemmalakshmia S, Priyangaa S, Kanakasabapathi D. Fourier Transform Infra-Red Spectroscopy ...
  • نمایش کامل مراجع