CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پردازش های دورسنجی جهت تشخیص ساختارهای تکتونیکی زمین شناسی و زون های دگرسانی در پهنه اکتشافی شهرستان میانه (شمال غرب ایران)

عنوان مقاله: پردازش های دورسنجی جهت تشخیص ساختارهای تکتونیکی زمین شناسی و زون های دگرسانی در پهنه اکتشافی شهرستان میانه (شمال غرب ایران)
شناسه ملی مقاله: JR_NFAG-15-30_010
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

معصومه صدیقی تکرمی - دانشجوی زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران
علیرضا گنجی - استادیار گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان، لاهیجان
آرش گورابجیری پور - استادیار گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میانه، میانه
محمدرضا انصاری - استادیار گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چالوس، چالوس
افشین اشجع اردلان - استادیار گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران

خلاصه مقاله:
هدف این پژوهش بررسی پتانسیل کانی­سازی فلزات مس، طلا و مولیبدن در سطح پهنه میانه (با تمرکز بر بخش های غربی و شرقی-شمال شرقی) می باشد. بدین منظور رویکرد مورد نظر استفاده از مطالعات زمین شناسی مستقیم و نمونه برداری در خصوص کانی­سازی فلزات مذکور بوده است. برای بحث در مورد پتانسیل کانی­سازی از داده های غیرمستقیم (دورسنجی) استفاده شد. به این صورت که با استفاده از داده های ماهواره ای و سنجش از دور به بررسی کانی­سازی و دگرسانی در منطقه مورد مطالعه پرداخته شده و نتایج طبقه بندی می شود. در این مرحله از نرم افزارهایی همچون ENVI، ArcGIS و Image Analyzer استفاده شد. نتایج نشان داد که پهنه شرقی میانه هیچ گونه پتانسیل فلزی نشان نداد. در بخش غربی پهنه میانه وضعیت کانی سازی فلزی متفاوت می باشد، زیرا در این قسمت، سنگ های آذرین نفوذی، نیمه­عمیق و خروجی بصورت گسترده مشاهده می شود که اغلب توسط پدیده دگرسانی تحت تاثیر قرار گرفته اند. مجموع این شرایط باعث گردیده که کانی سازی فلزی در بخش هایی از پهنه غربی میانه مشاهده گردد. اعم این کانی سازی ها عبارت اند از، وجود کانی سازی طلا در رگه و رگچه های سیلیسی، وجود کانی سازی مولیبدن بصورت رگچه ای و وجود کانی سازی آهن به صورت گوتیت و هماتیت است.

کلمات کلیدی:
دورسنجی, ساختارهای تکتونیکی, پهنه اکتشافی میانه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1423368/