CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بهینه سازی و مدیریت مصرف آب در نیشکر با استفاده از مدل شبیه سازی آکواکراپ (مطالعه موردی کشت صنعت امیرکبیر، خوزستان)

عنوان مقاله: بهینه سازی و مدیریت مصرف آب در نیشکر با استفاده از مدل شبیه سازی آکواکراپ (مطالعه موردی کشت صنعت امیرکبیر، خوزستان)
شناسه ملی مقاله: JR_JWSS-25-3_007
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهران عابدین زاده - Ramin Khuzestan University of Agriculture Open in Google Translate
عبدالمهدی بخشنده - Ramin Khuzestan University
بهرام اندرزیان - Agricultural Research and Training Center and Natural Resources of Khuzestan Province, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Ahvaz, Iran.
سیروس جعفری - Ramin Khuzestan University of Agriculture Open in Google Translate
محمدرضا مرادی تلاوت - Ramin Khuzestan University of Agriculture Open in Google Translate

خلاصه مقاله:
ایران در کمربند خشک کره زمین واقع شده است و پیش بینی می شود طی نیم قرن آینده با تنش آبی مواجه شود. سطح زیرکشت نیشکر در خوزستان هم اکنون بالغ بر ۸۵ هزار هکتار است و با توجه به نیاز آبی بالای نیشکر و شرایط خشکسالی، بهینه سازی مصرف آب و مدیریت آبیاری به منظور استمرار تولید در این بخش ضروری است. لذا در این پژوهش مقادیر رطوبت خاک، پوشش سبز، عملکرد زیست توده در پنج تیمار و سطوح آبیاری (شروع آبیاری در زمان های۴۰، ۵۰، ۶۰، ۷۰ و ۸۰ درصد تخلیه رطوبتی خاک) طی ۲ تاریخ کشت در رقم CP۶۹-۱۰۶۲ در سال زراعی ۹۵-۱۳۹۴ درکشت و صنعت نیشکر امیرکبیر واقع در جنوب خوزستان توسط مدل آکواکراپ شبیه سازی شد. داده های اندازه گیری شده در تاریخ کشت اول (D۱) برای واسنجی مدل و تاریخ کشت دوم (D۲) برای صحت سنجی استفاده شد. نتایج آماره NRMSE در شبیه سازی پوشش سبز در مراحل واسنجی و صحت سنجی به ترتیب با مقادیر ۲/۱ تا ۱۵/۶ و ۳/۸ تا ۱۸/۳ درصد و در شبیه سازی زیست توده به ترتیب با مقادیر ۶/۲ تا ۱۵/۲ و ۹/۵ تا ۱۲/۶ درصد و ضریب تعیین (R۲)، محدوده ۰/۹۸ تا ۰/۹۹ مبین توانایی بالای مدل آکواکراپ در شبیه سازی پوشش سبز و عملکرد زیست توده است. درحالی که مقادیر آماره NRMSE رطوبت عمق خاک در مراحل واسنجی و صحت سنجی به ترتیب در محدوده ۱۱/۶ تا ۲۳/۸ و ۱۲/۲ تا ۲۲/۷ با ضریب تعیین (R۲)، ۰/۷۳ تا ۰/۹۶ (در مرحله واسنجی) ۰/۸ تا ۰/۹۳ (در مرحله صحت سنجی) دقت کمتر مدل در شبیه سازی را نشان داد. بهترین سناریو مربوط به سومین پیشنهاد است که در آن مصرف آب ۱۷۱۰ میلی متر و راندمان مصرف آب ۱/۵۳ و عملکرد ۴۲/۲۷ تن در هکتار است که کاهش مصرف آب ۳۶۰ میلی متر را نشان می دهد.

کلمات کلیدی:
Calibration, Validation, Irrigation treatment, Canopy cover, Biomass, واسنجی, صحت سنجی, تیمار آبیاری, پوشش سبز, زیست توده

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1424348/