امکان سنجی احداث مسیرهای ویژه دوچرخه در معابر شهری ایران با توجه به محدودیت های فیزیکی موجود و طرح های فرادست (مطالعه موردی : منطقه 8 تهران)

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,848

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

OMRANTOSEE01_088

تاریخ نمایه سازی: 17 اردیبهشت 1391

Abstract:

امروزه ایجاد مسیرهای دوچرخه سواری در شهرهای جهان به عنوان یکی از طرح های فوریتی و مورد نیاز مدیریت شهری، به ویژه کلان شهرها مطرح می شود. طرح ایجاد مسیرهای دوچرخه سواری در شهرهای بزرگ و نگاه شهرداران به این پروژه باعث شده تا به تازگی خطوط دوچرخه سواری در شهرها گسترش یابد به گونه ای که شهروندان برای سفرهای درون شهری خود از دوچرخه به جای خودرو استفاده می کنند. در همین راستا جهت اطمینان از موفقیت طراحی واجرای این مسیرها، ابتدا مطالعاتی با عنوان امکان سنجی احداث مسیر انجام می شود که با بررسی دقیق شرایط موجود و تحلیل آن، امکان و یا عدم امکان احداث مسیر دوچرخه را به طرق مختلف مانند مشترک با سواره رو، به صورت جدا شده و مشترک با پیاده رو بررسی می نماید. در این مقاله سعی می شود ابتدا یک راهکار کلی جهت امکان سنجی احداث مسیردوچرخه در معابر شهری ارائه گردد و نکات و مسائل مهم طراحی این مسیر ها عنوان گردد، سپس به عنوان مطالعه موردی و اجرای این روش، مسیر شریانی دماوند از منطقه 8 تهران انتخاب و به بررسی شرایط و امکان سنجی احداث مسیر دوچرخهدر آن پرداخته شده است که در این رابطه ابتدا منابع موجود مانندکتابها، مقالات و فعالیت های پژوهشی مرتبط بررسی و مطالعه شد. تهیه و تنظیم فرم ها و پرسشنامه ها و نظرخواهی از کاربران و مردم در مورد دلایل عدم استقبال از دوچرخه، مرحله بعدی این پژوهش است. این پژوهش با هدف بررسی امکان هماهنگ سازی مد حمل و نقلی دوچرخه با سیستم ها وتسهیلات مختلف حمل و نقل موجود در منطقه 8 شهر تهران، تعریف معیارهای مناسب جهت استفاده از دوچرخه مبتنی بر وضعیت شبکه معابر شهری در وضع موجود، انجام گرفته است. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که با بررسی شرایط موجود و روش ذکر شده، امکان احداث مسیر دوچرخه به صورت پیوسته وجود ندارد و تنها پس از اجرایی شدن طرح تفصیلی و تعریض معبر مورد مطالعه امکان ایجاد یک مسیر ویژه دوچرخه به صورت پیوسته محقق می شود.

Authors

مرتضی خلیلی

رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسان مشاور پرداراز، دکتری برنامه ریزی حمل و ن

حسن خاکسار

دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشجوی دکتری برنامه ریزی حمل و نقل

امیررضا نیک کار

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران واحد جنوب، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • تیب فریدون، (1383)، "امکان سنجی ایجاد مسیرهای پیاده و دوچرخه ...
  • رضاخانی، ابوذز، (1388)، "دوچرخه"، نشریه تازه های ترافیک، شماره 2 ...
  • آیین نامه طراحی راههای شهری، (1375)، بخش11، مسیرهای دوچرخه، وزارت ...
  • ق. تقاطع های همسطح شهری، (1376) نشریه شماره 1 145، ...
  • Maria Birjesson, Jonas Eliasson, (2010), "The Value of Time and ...
  • Lesley Steinman and Other Authors, (2010) "Master plan for pedestrian ...
  • Office of Alternative Modes Traffic Operations Bureau, (2008), "Eighth Avenue ...
  • . Nashua Regional Planning Commission, (2005), Nashua Regional Planning Commission ...
  • نمایش کامل مراجع