ارزیابی آزمایشگاهی کاربرد سرباره کارخانه فولاد اهواز در تثبیت بستر مسیر شرق پل ششم اهواز

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 276

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JSEC-8-9_015

تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1401

Abstract:

ضایعات و محصولات جانبی کارخانجات صنعتی می توانند دارای کاربرد مفید در کارهای راهسازی باشند. یکی از این ضایعات، تفاله کارخانه فولاد اهواز معروف به سرباره می باشد، که تولید آن حدود یک میلیون تن در سال است. نبود مصالح رودخانه ای و سنگدانه ها در بسیاری از مناطق کشور خصوصا اهواز پروژه های عمرانی را دچار مشکل می سازد و هزینه های ساخت را در این مناطق افزایش می-دهد. تمام پروژه های راهسازی در شهر اهواز از مصالح رودخانه ای یا کوهی که تجدید ناپذیرند، ساخته می شوند. سرباره یکی از این مصالح است که می تواند جایگزینی مفید برای مصالح رودخانه ای یا کوهی باشد. میزان بالای مصرف مصالح رودخانه ای با آهک جهت تثبیت بستر در زیرسازی راه ها، باعث شده تا این تحقیق به بررسی کاربرد سرباره به عنوان جایگزین مخلوط رودخانه ای کوپال- آهک در راهسازی بپردازد. در این تحقیق بررسی کاملی از کاربرد سرباره به عنوان جایگزین سنگدانه های طبیعی از نقطه نظر کیفیت، زمان، هزینه و حفظ محیط زیست صورت گرفته است. نتیجه شد که مقاومت باربری در حالت مخلوط اشباع ٪۷۰ سرباره و ٪۳۰ خاک در مقایسه با کاربرد مخلوط رودخانه ای کوپال- آهک با عیار ۱۵۰، ٪۶۲ افزایش و در حالت مخلوط خشک ٪۳۰ افزایش می یابد. برآورد ریالی اجرای پروژه طبق فهرست بهای ۱۳۹۸ با مخلوط ٪۷۰ سرباره و ٪۳۰ خاک نسبت به مخلوط رودخانه ای کوپال- آهک با عیار ۱۵۰، ٪۶۵ کاهش هزینه داشته است. زمان اجرای طرح مخلوط بهینه در مقایسه با مخلوط رودخانه ای کوپال- آهک ٪۸۰ کاهش زمان دارد. مجموعا نتایج از منظر کیفی و اقتصادی قابل ملاحظه بوده، بنابراین کاربرد سرباره به عنوان جایگزین مصالح رودخانه ای اکیدا توصیه می شود.

Keywords:

سرباره کارخانه فولاد اهواز , مخلوط رودخانه ای کوپال- آهک , مخلوط خاک- سرباره , کیفیت , زمان , هزینه , محیط زیست , پل ششم اهواز

Authors

سیدفتح اله ساجدی

دانشیار گروه عمران، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

محسن احمدی

گروه عمران، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Bakhshi Tousi, Payam, ۲۰۰۴, Application of steel slag in aggregate-bituminous ...
  • Rezaei, Behnam, ۲۰۱۳, Using GGBS Slag Furnace Slag as a ...
  • Mahdavi Adeli, Mehdi; Abasi, Amir, Technical and Economic Study of ...
  • Motz, H., Geiseler, J., ۲۰۰۱, Products of steel slags and ...
  • Hami, Ahmad, ۲۰۰۹, Building Materials, Publisher, Tehran University Press ...
  • Ahvaz Steel Factory, www.ksc.ir, ۲۰۲۰ ...
  • Country Management and Planning Organization, Office of Technical Affairs and ...
  • Geotechnical and Soil Mechanics Laboratory, Bahnian Company of Southern Ahvaz, ...
  • نمایش کامل مراجع