مقایسه ای بین اطلاعات حاصل از تحلیل گر تصاویر (Image Analyzer) و تزریق جیوه (Mercury Injection) به منظور ارزیابی کیفیت سنگ مخزن

Publish Year: 1378
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,178

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI03_057

تاریخ نمایه سازی: 24 مرداد 1385

Abstract:

یکی از مهمترین ویژگی های سنگهای مخزن هیدروکربوری قابلیت هدایت هیدرولیکی و یا به عبارت دیگر تراوایی آنهاست. تاکنون روش های متعددی به منظور محاسبه این پارامتر پیشنهاد شده است. یکی از این روش های تزریق جیوه با داخل سنگ و اندازه گیری گلوگاه خلل و فرج است که روش نسبتا پرهزینه ای است. در این مطالعه با استفاده از مجموعه کاملی از ماسه سنگهای با طیف وسیعی از تخلخل و تراوایی، اطلاعات حاصل از تحلیل گر تصاویر، نظیر اندازه سطح خلل وفرج، قطر خلل و فرج، اندازه حاشیه خلل و فرج که از یک میکروسکوپ الکترونی با گیرنده الکترون ثانوی بدست آمده با اطلاعات حاصل از تزریق جیوه مقایسه شده است. این مقایسه نشان می دهد که منحنی تجمعی اندازه سطح خلل و فرج شباهت بسیار نزدیکی را با منحنی تزریق جیوه نشان م یدهد. تاین بدان معنی است که از منحنی اندازه سطح خلل و فرج می توان به منظور محاسبه قطر گلوگاه خلل و فرج و نیز تخمین تراوایی و پیش بینی رفتار سنگ مخزن در طی تولید استفاده نمود.

Authors

محمدرضا رضائی

استادیار گروه زمین شناسی دانشکده علوم - دانشگاه تهران