مدیریت منابع انسانی در پروژه های عمرانی

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 9,255

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

OMRANTOSEE01_222

تاریخ نمایه سازی: 17 اردیبهشت 1391

Abstract:

اینطور به نظر می رسد که در صنعت ساخت و ساز نیروی کار متنوعی مشغول به کار می باشند. از این رو اداره و مدیریت نیروی انسانی در این صنعت کار سخت و چالش برانگیزی است. مدیریت منابع انسانی رویکرد و دیدگاهی است در رابطه با توسعه ی وجوه نیروی انسانی به منظور بهره برداری از این نیرو در جهت بهبود عملکرد گروهی پروژه ها و ایجاد مزیت رقابتی سازمان. از این رو برنامه ریزی و توسعه ی نیروی انسانی پروژه ها بخش اساسی مدیریت منابع انسانی در صنعت ساخت و ساز می باشد. برنامه ریزی منابع انسانی به عنوان روش مهمی که تمرکز دقیقی بر عملکرد پروژه دارد شناخته شده است و عموماً شامل تنظیم اهداف رسمی، تعیین استراتژی های مناسب و جستجو به منظور بکارگیری نیروی انسانی خلاق است. توسعه ی منابع انسانی نیز نمایانگر رشد و تکامل چرخه ی مدیریت منابع انسانی در زمینه ی مدیریت شغلی و عملکرد افراد می باشد که تضمین می کند افراد شاغل در پروژه ها قادرند خلأهای شغلی را پر کرده و صنعت ساخت وساز را پیش ببرند. امروزه نیروی انسانی به عنوان مهم ترین منبع موجود در پروژه های عمرانی جهت اجرای موفقیت آمیز آن شناخته می شود ولی متأسفانه به جهت پایین بودن هزینه های نیروی انسانی در مقایسه با دیگر منابع نظیر مصالح و ماشین آلات، توجه اندکی به آن می شود. با مدیریت صحیح منابع انسانی که در گرو برنامه ریزی و توسعه ی صحیح آن است می توان باعث افزایش بهبود عملکرد پروژه های عمرانی شد. متأسفانه جایگاه مدیریت منابع انسانی در پروژه های عمرانی ضعیف و محدود و فقط در امور اداری و کارگزینی خلاصه می شود. به عبارتی دیگر اغلب مدیران ارشد پروژه ها فقط اموری از قبیل جذب، کنترل، حضور و غیاب و لیست حقوق و مزایا را به عنوان وظایف مدیریت منابع انسانی می شناسند و معمولاً آموزش را امری غیرمفید و یا از بین برنده ی زمان می دانند و فقط در مواردی خاص مثل ایمنی و بهداشت با آن موافقند. هدف از این تحقیق بررسی مدیریت منابع انسانی با تمرکز بر جنبه های برنامه ریزی و توسعه ی گروهی در پروژه های عمرانی است و در نهایت به شناسایی عوامل محدودیت زا در این نوع مدیریت می پردازد. روش تحقیق به صورت مطالعات کتابخانه ای و همچنین بازدیدهای گسترده از پروژه های در حال ساخت و گفتگو با مدیران ارشد پروژه ها و استفاده از نظرات و پیشنهادات آن ها می باشد. نتایج تحقیق فوق نشان می دهد که با افزایش بکارگیری تکنیک های مدیریت منابع انسانی (برنامه ریزی و توسعه ی نیروی انسانی) نتایج و اثرات مثبتی را در عملکرد پروژه های عمرانی مشاهده خواهیم کرد

Keywords:

منابع انسانی- مدیریت- پروژه های عمرانی- برنامه ریزی- توسعه

Authors

جمشید سلحشور

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

محسن میثاقی فاروجی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران (مدیریت ساخت) دانشگاه آزاد اسلامی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Gordon, J., (1986), "Human Resource Management, " Pitman, London. ...
  • Ralph, M, (28), "Leader and Manager, " Ohio State University, ...
  • Lundy, O., (28), "Strategic Human Resource Management, " Routlage, London. ...
  • نمایش کامل مراجع