مطالعه پترولوژیکی و زمین شناسی سنگهای آتشفشانی منطقه زنوز بانگرشی بر کاتولن زائی آنها (جنوب شهرستان زنوز - آذربایجان شرقی)

Publish Year: 1378
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,796

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI03_096

تاریخ نمایه سازی: 24 مرداد 1385

Abstract:

منطقه مورد مطالعه در حد فاصل جغرافیایی َ48 45 درجه سانتی گراد و َ52 45 درجه سانتی گراد شرقی و عرض جغرافیایی َ31 38 درجه سانتی گراد تا َ35 38 درجه سانتی گراد شمالی در جنوب شهرستان زنوز واقع است . در این ناحیه سنگهای آتشفشانی به صورت گنبدهای آتشفشانی، گدازه و اذر آواری رخنمون دارند. گنبدها و گدازه ها از دو نوع سنگ تشکیل یافته اند، آندزیتها و داسیتها. اینسنگها در زیر میکروسکوپ بافت پرفیری تا هیالوپرفیری نشان می دهند وفنوکریستهای آنها اکثرا از پلاژیولکازهای زونه و هورنبلندهای با حاشیه واکنشی بوده و در داسیتها گاهی فنوکریستهای کوارتزوبیوتیت نیز دیده می شوند. شواهد پترولوژیکی و صحرایی نشان می دهندکه شروع ولکانیسم منطقه در زمان ائوسن بالایی بصورت فوران انفجاری بوده که سبب تشکیل سنگهای آذرآواری شده، ولی در مرحله بعدی (الیگوسن) فوران آرام بواه که گدازه ها و کگنبدهای آتشفشانی حاصل شده است. در مرحله آخر، محلولهای گرمابی از طریق درز و شکافهای فراوانی که قبلا در گنبدها و گدازه ها بوجود آمده بوده اند، بالا آمده و سبب دگرسانی آنها گردیده و به این طریق معادن کائولن منطقه تشکیل شده اند. کانسنگ کائولن منطقه در نمونه دستی سفید تا زرد کمرنگ بوده و درشت بلور بیوتیت و مسکویت و کوارتز در آنها دیده می شوند. در زیر میکروسکوپ کانی های رسی، کوارتز، کلسیت، سریسیت و درشت بلورهای بیوتیت و مسکویت مشاهده می شود. سنگهای آذر آواری از نوع برش آتشفشانی بوده و دگر سانی نشان نمی دهند.

Authors

مروت فرید آزاد

گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز

علی عامری

گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز

منصور مجتهدی

گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز

فرید ملک قاسمی

گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • '-کریم پور-محمد حسن (1373) -زمین‌شناسی اقتصادی کاربردی، انتشارات صالح، نشر ...
  • Eftekhar nعzhad J.(1996), Geokgicaل map of Iran 1:1000 series sheet ...
  • Middlemost Eric.A.K.(1985, Magma and Magmatic rock, Lم ngman, london, p.63 ...
  • streckeisen A.L.(1967), Classification and Nomenclature of Igneous Rocks, Neues Jarkl ...
  • Stoclin J.(1977), Structural Corelation of the Alpine ranges bعween Iran ...
  • نمایش کامل مراجع