CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی وضعیت نگرش شناختی، عاطفی و عملکردی دانشجویان به دروس معارف اسلامی (مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل)

عنوان مقاله: بررسی وضعیت نگرش شناختی، عاطفی و عملکردی دانشجویان به دروس معارف اسلامی (مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل)
شناسه ملی مقاله: JR_JSAMT-25-49_009
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

غلامرضا ضابط پور کاری - . استادیارگروه معارف اسلامی علوم سیاسی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران
سیدباقر حسینی کریمی - استادیار گروه معارف اسلامی شیعه شناسی دانشگاه مازندران، دانشکده الهیات و معارف اسلامی، بابلسر، ایران.

خلاصه مقاله:
بازتعریف درس های معارف اسلامی دانشگاهها، برای هر چه کارآمدتر کردن آنها برای پاسخگویی به نیازهای نسل نو ضروری است و پژوهش حاضر با هدف  تقویت فرایند علمی سیاستگذاری درس های معارف اسلامی در چشمانداز آینده انجام پذیرفته است. مطالعه حاضر بر آن است تا با بررسی وضعیت نگرش دانشجویان نسبت به درس های معارف اسلامی در سه حیطه شناختی، عاطفی و عملکردی، مشخص کند که به چه میزان، در تعالی بخشی به باورهای اعتقادی دانشجویان توفیق داشته اند؟ روش پژوهش، توصیفی پیمایشی با رویکرد کاربردی است. بنابراین از میان تمام دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ورودی ۱۳۹۵ و ماقبل آن که حداقل ۸ واحد را گذرانده بودند، براساس حجم نمونه کوکران ۳۱۹ دانشجو به روش نمونهگیری تصادفی، برای نمونه پژوهش انتخاب شدند.  ابزار جمعآوری دادهها پرسش نامه ای  بود که روایی آن، قبلا موردتایید چند تن از استادان صاحبنظر در این زمینه قرار گرفته است.  مقدار ضریب آلفای کرونباخ در بررسی پایایی کل پرسشنامه ۹۰۸/۰ بوده است.  دادههای حاصل نیز با استفاده از شاخصهای آمار توصیفی و استنباطی در محیط نرم افزار اس.پی.اس.اس. نسخه ۲۴ تحلیل شدند.  یافتههای پژوهش نشان میدهد که در ارائه درس های معارف اسلامی الزامی است رویکردی انتخاب شود که هم به عقل، هم به عاطفه و هم به رفتار دانشجویان توجه شود.

کلمات کلیدی:
نگرش, شناختی, عاطفی, عملکردی, درس های معارف اسلامی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1429372/