CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین و اولویت بندی اثرگذارترین شاخصها در طراحی معماری ساختمان های اداری از منظر پدافند غیرعامل با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی۱ (AHP)

عنوان مقاله: تعیین و اولویت بندی اثرگذارترین شاخصها در طراحی معماری ساختمان های اداری از منظر پدافند غیرعامل با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی۱ (AHP)
شناسه ملی مقاله: JR_JOEM-8-1_006
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

غلامرضا جلالی - رئیس سازمان پدافند غیرعامل
مجتبی عراقی زاده - دانشگاه صنعتی مالک اشتر
سیدجواد هاشمی فشارکی - دانشگاه امام حسین (ع)

خلاصه مقاله:
ساختمانهای اداری از جمله دارایی هایی هستند که فارغ از جزء کاربری آنها از آنجا که منتسب به دولتها و حکومت ها هستند و وظیفه ی خطیر اداره ی امور مردم را بر عهده دارند، همواره به اشکال گوناگونی از حمله ی مستقیم هوایی- موشکی گرفته تا انفجارهای تروریستی مجاورتی مورد تهدید بوده اند. به خصوص با شدت گرفتن انواع مختلف تهدیدات اعم از تروریستی و غیرتروریستی علیه مراکز سیاسی - اداری کشورمان این مسئله بیش از پیش خود را نمایان نموده است. از اینرو پیاده سازی اقدامات پدافند غیرعامل در مراحل طراحی و ساخت اینگونه ساختمانها امری ضروری است. در این مقاله با درنظر گرفتن تهدید موج انفجار به عنوان تهدید طرح، تلاش شده است، اصلی ترین شاخص های معماری در طراحی ساختمانهای اداری با بهره گیری از نظر جامعه ی خبرگان و روش تحلیل سلسله مراتبی شناسایی و اولویت بندی گردند. پس از گردآوری داده ها به روش کتابخانه ای و مصاحبه با خبرگان و تکمیل پرسشنامه توسط ۲۸ نفر از خبرگان، تحلیل نتایج با استفاده از روش AHP یا تحلیل سلسله مراتبی به انجام رسید. در پایان پس از ارزیابی های صورت گرفته در پژوهش با استفاده از نرم افزار Expert Choice ۱۱، شاخص های نمای خارجی ساختمان، طراحی داخلی و فضای امن به ترتیب حائز بیشترین اولویت های طراحی معماری ساختمان های اداری با رویکرد پدافند غیرعامل شدند. همچنین مهمترین زیرشاخص های هر یک از شاخص ها نیز اولویت بندی گردیدند. همچنین در مقاله ی حاضر تلاش گردیده است برای هر یک از زیرشاخص هایی که بیشترین اهمیت را داشته اند، تحلیلی کلان ذیل جدول نتایج ارزیابی نگاشته شود.

کلمات کلیدی:
معماری, ساختمان اداری, تهدید, آسیب پذیری, موج انفجار

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1429565/