CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر بخشی شیوه های آموزش فراشناختی حل مساله و تنظیم هیجان بر پردازش هیجانی، تکانشوری و حواس پرتی دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری خاص (نارسایی در ریاضی)

عنوان مقاله: اثر بخشی شیوه های آموزش فراشناختی حل مساله و تنظیم هیجان بر پردازش هیجانی، تکانشوری و حواس پرتی دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری خاص (نارسایی در ریاضی)
شناسه ملی مقاله: JR_JLD-7-4_003
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

مرتضی سرگلزایی - دانشجوی دکتری، گروه روان شناسی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران
حسین جناآبادی - دانشیار گروه روان شناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان
علی عرب - استادیار گروه روان شناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر با هدف اثر بخشی شیوه های آموزش فراشناختی حل مساله و تنظیم هیجان بر پردازش هیجانی، تکانشوری و حواس پرتی دانش­آموزان با اختلال یادگیری خاص (نارسایی در ریاضی) انجام گرفت. این  پژوهش آزمایشی و از نوع پیش­آزمون و پس­آزمون  با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانش­آموزان پسر دچار ناتوانی یادگیری پایه های چهارم و پنجم ابتدایی ناحیه ۱ زاهدان در سال تحصیلی ۱۳۹۶-۱۳۹۷ تشکیل می­دادند. نمونه پژوهش شامل ۳۰ نفر دانش آموز پایه چهارم و پنجم بود که به روش نمونه­گیری تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و گروه کنترل (۱۵ نفر) گمارده شدند. برای جمع­آوری داده ها از آزمون تشخیصی  ناتوانی یادگیری ریاضی ملک پور، آزمون هوشی ریون، پرسش­نامه پردازش هیجانی باکر، مقیاس تکانشوری بارات و آزمون تولوز - پیرون استفاده شد. داده­ها با کمک آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره و با نرم­افزار spss.۲۲ تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین گروه ها در پردازش هیجانی، تکانشوری و حواس پرتی تفاوت معناداری وجود دارد (۰۱/۰>P). همچنین تفاوت میانگین در گروه آموزش فراشناخت حل مساله و تنظیم هیجان معنادار است. با توجه به نتایج می­توان گفت آموزش فراشناختی حل مساله و تنظیم هیجان در کاهش هیجانات منفی، تکانشوری و حواس­پرتی دانش­آموزان با اختلال یادگیری خاص (نارسایی در ریاضی) موثر است. این نتایج پیشنهادهای مهمی در جهت به­کارگیری این روش­های آموزشی به­عنوان یک روش مداخله ای در مدارس و مراکز درمانی دارد.

کلمات کلیدی:
آموزش فراشناختی حل مساله, تنظیم هیجان, پردازش هیجانی, تکانشوری, حواس پرتی, اختلال یادگیری خاص

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1429631/