CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی رعایت آیین نگارش علمی در گزارش پروژه گروهی از دانشجویان علوم بهداشتی

عنوان مقاله: ارزیابی رعایت آیین نگارش علمی در گزارش پروژه گروهی از دانشجویان علوم بهداشتی
شناسه ملی مقاله: JR_NHJ-2-1_002
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا آقالری - Babol University of Medical Sciences
آرام تیرگر - Social Determinants of Health (SDH) Research Center, Health Research Institute,, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran

خلاصه مقاله:
-سابقه و هدف: پایان نامه ها بعنوان منابع علمی معتبر در برنامه درسی دانشجویان، از نقش به سزایی در آماده سازی و ایجاد توانمندی آنان برای مشارکت در فعالیت های پژوهشی برخوردارند. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی رعایت آیین نگارش علمی در واحد درسی پروژه و یا به نوعی پایان نامه فارغ التحصیلان کارشناسی مهندسی بهداشت محیط انجام پذیرفت. مواد و روش ها: این مطالعه بصورت توصیفی مقطعی روی ۱۱۰ پروژه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی بابل از بدو تاسیس رشته تا شهریور ماه ۱۳۹۴ به اجرا در آمده است. داده ها به روش تحلیل استنادی از طریق مراجعه مستقیم به گزارش پروژه ها ، با استفاده از فرمی محقق ساخته مبتنی بر اهداف پژوهش در چهار بخش مشتمل بر رعایت اصول کلی، ساختاری، محتوایی، و منابع جمع آوری گردید. جهت پردازش داده ها از شاخص های آمار توصیفی استفاده شد. یافته ها: یافته ها نشان داد میزان رعایت ملاک های عمومی در پروژه ها، به تفکیک سالهای مورد مطالعه با روند رو به رشد همراه بوده و بجز سال ۱۳۹۴ از آهنگ صعودی حکایت داشته است. میزان رعایت ملاک های اختصاصی نیز از سال ۱۳۸۹ تا سال ۱۳۹۳ با روند رو به رشد پیوسته ای همراه بوده و از ۸/۴۸% در سال ۱۳۸۹ به حدود ۸۶ % در سال ۱۳۹۴ افزایش یافته است. نقصهایی در ملاکهای اختصاصی وجود داشته که از جمله آنها می توان به عدم معرفی آزمون های آماری(۶/۵۴%)، فرضیه ها و سوال های پژوهش(۵/۳۴%) و متغیرها(۳۰%) اشاره کرد. از نظر ملاحظات مربوط به تدوین منابع، ۴۱% آنها با اشتباهاتی در توالی منابع  و ۸/۵۱% با مشکلاتی در شیوه نگارش روبرو بودند. در مجموع اطلاعات ۶/۶۳% از منابع کامل نبود. نتیجه گیری: گرچه غالب گزارش پروژه های مورد بررسی از نظر محتوای علمی ارزشمند بوده اند اما در ملاحظات ساختاری، محتوایی، و اصول نگارش منابع با خطاهای متعددی روبرو بودند. بدیهی است نظارت بیشتر می تواند ضمن ارتقاء کیفیت آموزش و پژوهش دانشگاه، مانع از اتلاف منابع و حصول نتیجه مطلوب در دانش آموختگان گردد.  

کلمات کلیدی:
Project, Dissertation, Environmental Health, University students, Medical Sciences., پروژه, پایان نامه, بهداشت محیط, دانشجویان, علوم پزشکی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1433380/