سنجش کیفیت زندگی سالمندان: مروری بر ابزار های اندازه گیری

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 251

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-16-3_004

تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1401

Abstract:

مقدمه: با توجه به افزایش روز افزون جمعیت سالمندان در دنیا، ضرورت دسترسی به اطلاعات دقیق برای برنامه ریزی و اقدامات مربوط به حفظ و ارتقای سلامت سالمندان بیشتر مورد توجه بوده و لازمه این دسترسی استفاده از ابزارهایی مناسب با ویژگی های روانسنجی مطلوب است. هدف از این مطالعه مروری نظام مند، جهت ارزیابی ابزارهای رایج اندازه گیری کیفیت زندگی سالمندان قرار گرفت. مواد و روش ها: با استفاده از کلید واژه های Quality Of life Instrument، Quality Of Life measure ، Quality Of Life Scale، Older ، Aging بدون هیچگونه محدودیت زمانی جستجوی جامعی در مقالات مرتبط با کیفیت زندگی دوران سالمندی منتشر شده در پایگاه های اطلاعاتی Pubmed ، Medline و Science direct انجام شد. یافته ها: براساس کلید واژه های مطالعه حاضر، در مجموع ۳۴۲ مقاله در این مطالعه وارد شد. بیشترین ابزارهای مورد استفاده جهت اندازه گیری کیفیت زندگی در سالمندان به ابزارهای عمومی اندازه گیری کیفیت زندگی با ۸۱/۳ درصد اختصاص داشت که درمیان آنها فرم کوتاه ۳۶SF- پرکاربردترین ابزار بود (۲۶/۸۱) ابزارهای اختصاصی اندازه گیری کیفیت زندگی سالمندان نیز تنها ۱۸/۷ درصد را به خود اختصاص داده بودند که درمیان آنها ابزار اختصاصی بررسی کیفیت زندگی سالمندان سازمان سلامت جهان WHOQOL-OLDپرکاربردترین ابزار بود ( ۹/۶۵ درصد). بحث و نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد با توجه به ویژگیهای خاص سالمندان استفاده از ابزارهای روا و پایای ندازهگیری خاص سالمندان ضروری است. تنها ابزارهایی که می توان در حال حاضر استفاده از آن را به سالمندشناسان توصیه نمود، پرسشنامه هایی کوتاه و اختصاصی نظیر OPQOL-brief، ۱۹CASP- و WHOQOL-age هستند. پیشنهاد می شود برنامه ریزی دقیق و تدابیر ویژه ای جهت طراحی و روانسنجی ابزارهای اندازه گیری کیفیت زندگی سالمندان در ایران انجام شود.  

Authors

مریم نیکخواه

Shahed University, Faculty of Nursing & Midwifery, Tehran, Iran

مجیده هروی کریموی

Elderly Care Research Center- Shahed University, Faculty of Nursing & Midwifery, Tehran, Iran

ناهید رژه

Elderly Care Research Center- Shahed University, Faculty of Nursing & Midwifery, Tehran, Iran

حمید شریف نیا

School of Nursing and Midwifery Amol, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

علی منتظری

Health Metrics Research Center, Iranian Institute for Health Sciences Research, ACECR, Tehran, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Zahmatkeshan N, bagherzadeh R, Akaberian S, yazdankhah M R, Mirzaei ...
  • Chen Y, Hicks A, While AE. Validity and reliability of ...
  • https://casp۱۹.com/۲۰۱۶/۰۲/۰۴/exploring-casp-۱۹-as-a-definition-of-quality-of-life-in-a-massive-open-online-course-mooc/۴۸. Bowling A. The psychometric properties of the older people's ...
  • نمایش کامل مراجع