اثرگذاری پنجره در ارتقاءتهویه طبیعی و مصرف انرژی در اقلیم گرم و خشک اصفهان ( مطالعه موردی: دبستان دخترانه حسین امین ۲ در شهر اصفهان)

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 281

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICESCONF09_051

تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1401

Abstract:

اقلیم گرم و خشک در ایران با توجه به شرایط زیستمحیطی به منظور ایجاد آسایش حرارتی و رسیدن به معماری همساز با اقلیم در ایجاد شرایط آسایش انسان که توام با کاهش همهجانبه هزینه انرژی است، حائز اهمیت میباشد. اقلیم گرم و خشک به منظور تهویه و سرمایش نیازمند مصرف انرژی است. تهویه طبیعی یکی از موثرترین روشهای تامین آسایش غیرفعال محسوب میشود. تهویه طبیعی یا میزان تعویض هوای داخل ساختمان ازجمله عوامل اولیه تعیین کننده سلامت و آسایش انسان است. تامین هوای پاک و تازه برای دانش آموزان در کلاس درس،خصوصا در فصل گرم بسیار ضروری است. تهویه مطبوع، مسئله اصلی برای کیفیت مناسب تهویه هوای داخلی است در ضمن در میزان مصرف انرژی در ساختمانها نقش اساسی ایفا میکند. هدف از این پژوهش بررسی اثرگذاری پارامترهای مختلف پنجره در ارتقاء تهویه طبیعی و مصرف انرژی میباشد. روش تحقیق با توجه به نوع هدف پژوهش از نوع ((کاربردی)) و ازنظر راهبرد و ماهیت از نوع شبیه سازی و مدلسازی است. برای طی روند تحقیق در گام اول هدف پژوهش ابتدا ساختمان مبنا که دبستان نمونه موردی دخترانه حسین امین ۲ در شهر اصفهان است در نرم افزار دیزاین بیلدر مدلسازی شده است. موتور شبیه ساز این نرم افزار انرژی پلاس میباشد. سپس در گام بعد در حالتهای پایه، عایقکاری، سایبان افقی، سایبان عمودی، سایبان متحرک و تهویه طبیعی شبیه سازی شده و رفتار حرارتی و عملکرد انرژی ساختمان بررسی شد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که ساختمان بهینه و نهایی نسبت به ساختمان پایه دارای ۴۸,۷ درصد بار گرمایشی کمتر، ۳۲,۳۹ درصد بار سرمایشی کمتر و درمجموع ۴۲,۲۱ درصد انرژی سرمایشی و گرمایشی کمتر میباشد.

Authors

زینت باباصفری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری و انرژی، مرکز تحقیقات افقهای نوین در معماری و شهرسازی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی،نجف آباد، ایران.

نرگس دهقان

استادیار، مرکز تحقیقات افقهای نوین در معماری و شهرسازی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.