تخمین پارامترهای شیمیایی آب زیرزمینی در روش های مختلف میانیابی (مطالعه موردی:آبخوانهای سفید دشت، فارسان جونقان و شهرکرد)

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,270

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCWMSWRM05_248

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1391

Abstract:

اطلاع از کیفیت منابع آب زیرزمینی کمک شایانی بهمنظور مدیریت بهینه، استفاده و در نهایت بهرهبرداری مناسب از آنها می کند. در این تحقیق با استفاده از روش های مختلف میانیابی، پراکنش پارامترهای سدیم، کلسیم، کلر، هدایتالکتریکی و سختی آب های زیرزمینی سه دشت فارسان جونقان، سفیددشت و شهرکرد، واقع در استان چهارمحال و - بختیاری بررسی شده است. برای بررسی خطای هر روش میانیابی و انتخاب بهترین روش، از تکنیک اعتبارسنجیحذفی، استفاده شد. همچنین جهت مقایسه آماری مدل ها از مقادیر درصد خطای نسبی ) E( و میانگین خطای انحراف MBE برای هر مدل استفاده گردید. نتایج نشان میدهد که روش انحنای کمینه با داشتن میانگین خطای 13/11 درصد، مناسب ترین روش برای میانیابی پارامترهای کیفی مورد نظر در دشت های مورد مطالعه است. همچنین در این دشت ها روش رگرسیون چند جمله ای با داشتن میانگین خطای 42 درصد در اولویت بعدی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که چهار عامل اصلی پراکنش نقاط نسبت به مرکز ثقل دشت، تعداد آن ها، اختلاف ارتفاع مطلق دشت و نوعمتغیر در دقت روش های میانیابی موثر است.

Authors

محبوبه غزالی

دانشجوی کارشناسی ارشد، سازه های آبی، گروه مهندسی آب دانشگاه شهرکرد

فاطمه آتشخوار

دانشجوی کارشناسی ارشد، سازه های آبی، گروه مهندسی آب دانشگاه شهرکرد

سیدحسن طباطبایی

دانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه شهرکرد

ابوذر رحمتی

کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :