بررسی میزان ایمنی نسبت به پولیوویروس های تیپ I،II وIII در کودکان ۳-۲ ساله و نوجوانان ۱۵-۱۱ ساله ی استان یزد
عنوان مقاله: بررسی میزان ایمنی نسبت به پولیوویروس های تیپ I،II وIII در کودکان ۳-۲ ساله و نوجوانان ۱۵-۱۱ ساله ی استان یزد
شناسه ملی مقاله: JR_SINA-9-1_001
منتشر شده در در سال 1385
شناسه ملی مقاله: JR_SINA-9-1_001
منتشر شده در در سال 1385
مشخصات نویسندگان مقاله:
مریم خسروی
رخشنده ناطق
حمیده طباطبایی
آنیتا خنافری
خلاصه مقاله:
مریم خسروی
رخشنده ناطق
حمیده طباطبایی
آنیتا خنافری
مقدمه: یکی از اهداف WHO ریشه کنی جهانی فلج اطفال در طی سال های آینده است . اجرای برنامه های ریشه کنی پولیو از سال ۱۹۹۴ در ایران شروع شده و از سال ۲۰۰۰ به بعد هیچ مورد پولیوویروس وحشی از ایران گزارش نشده است .
بنابراین در سال ۲۰۰۳ ایران به عنوان منطقه عاری از فلج اطفال (Polio-free) اعلام شد. خطر ورود پولیوویروس وحشی به ایران از کشورهای همجوار افغانستان و پاکستان که هنوز به مرحله ی ریشه کنی نرسیده اند، همواره وجود دارد. برای پیشگیری از ورود و گردش این ویروس ها در داخل کشور باید افراد جامعه سطح ایمنی مناسب علیه سه تیپ پولیوویروس داشته باشند. بنابراین انجام برنامه های Serum-Survey برای تعیین سطح ایمنی افراد جامعه ضرورت دارد.
روش بررسی: در این مطالعه ۶۹۹ نمونه سرمی از کودکان ۳-۲ ساله و ۵۷۰ نمونه از نوجوانان ۱۵-۱۱ ساله استان یزد جمع آوری شد و وجود آنتی بادی خنثی کننده علیه سه تیپ پولیوویروس در رقت سرم این دو گروه با روش میکرونوترالیزاسیون و به کاربردن رده ی سلولی HEP۲ بررسی گردید.
یافته ها: این مطالعه نشان داد میزان ایمنی نسبت به تیپ های I، II وIII پولیوویروس در گروه ۳-۲ سال استان یزد به ترتیب ۶/۹۸ %، ۷/۹۹ % و ۷/۹۶ % و در گروه ۱۵-۱۱ سال این استان به ترتیب ۹/۹۰ %، ۴/۹۵ % و ۳/۸۵ % می باشد. در این بررسی ارتباط سطح ایمنی با تحصیلات مادر، تعداد افراد خانواده ، محل زندگی و جنسیت نیز ارزیابی شد.
بحث: نتایج این تحقیق نیز نشان داد که میزان ایمنی نسبت به پولیو II در هر دو گروه سنی از پولیو I وIII بالاتر بوده و وضعیت ایمنی نسبت به پولیو III پایین تر از دو سروتیپ دیگر می باشد
کلمات کلیدی: Poliovirus, Polio-free, Microneutralization, پولیوویروس ، میزان ایمنی، میکرونوترالیزاسیون
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1438529/