CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

انعکاس مفاهیم بی عدالتی و فلاکت جامعه روستایی در ادبیات نوین ترکیه و ایران ( با تاکید بر داستان های محمود دولت آبادی و اورهان کمال)

عنوان مقاله: انعکاس مفاهیم بی عدالتی و فلاکت جامعه روستایی در ادبیات نوین ترکیه و ایران ( با تاکید بر داستان های محمود دولت آبادی و اورهان کمال)
شناسه ملی مقاله: JR_ISLART-18-44_008
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

زینب چراغی - دانشجوی دکتری، گروه زبان و ادبیات فارسی، پردیس دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
عبدالناصر نظریانی - استادیار، گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
بهمن نزهت - دانشیار، گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

خلاصه مقاله:
در ادبیات نوین ایران و ترکیه پیدایش و سیر تحول داستان و انواع آن از ابتدا روال مشابهی را پیموده است. ادبیات داستانی هر دو کشور از بدو شکل­گیری متاثر از ادبیات غرب هستند که این تاثیر عمدتا از طریق ترجمه­ی متون و آثار ادبی به دست آمده است. نتیجه­ی این تاثیر، شکل­گیری جریان­های گوناگون داستان­نویسی خواه از لحاظ شکل و خواه از لحاظ مضمون و محتوا است. اورهان کمال یکی از برجسته­ترین داستان­نویسان ترکیه است که آثار متعددی از او به فارسی ترجمه شده است و یکی از پیشروان ادبیات روستایی است. محمود دولت­آبادی نیز یکی از تاثیرگذارترین نویسندگان معاصر ایران است که ادبیات اقلیمی در آثار او مشهود است. این تحقیق کاوشی است تطبیقی با هدف شناخت شباهت­ها و تفاوت­های موجود در داستان­های «برخاک­های حاصلخیز» اورهان کمال و «جای خالی سلوچ» دولت­آبادی که بر مبنای روش تحلیلی _ توصیفی نوشته شده است. با بررسی هر دو اثر می­توان به این نتیجه رسید که کمال و دولت­آبادی پلیدی، پریشانی، بی عدالتی و فقر و فلاکت موجود در جامعه­ی روستایی را با ریزبینی و دقت توصیف می­کنند. اهداف پژوهش: واکاوی عوامل موثر بر فلاکت و از هم پاشیدگی جامعه روستایی در کشورهای ایران و ترکیه. تطبیق رمان اقلیمی جای خالی سلوچ و رمان بر خاک­های حاصلخیز.سولات پژوهش:آیا کشورهای ایران و ترکیه رویدادهای تاریخی، شرایط اجتماعی و فرهنگی مشترکی در پایان آغاز سده چهاردهم شمسی تجربه کرده­اند؟ کدام تصیم سیاسی مشترک باعث نابودی جامعه روستایی در ترکیه و ایران شد؟

کلمات کلیدی:
جامعه روستایی, اورهان کمال, یحیی دولت آبادی, جای خالی سلوچ, بر خاک های حاصلخیز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1438918/