CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر زالو و بادکش درمانی در مقایسه با قرص ضدبارداری ال دی بر بهبود دیسمنوره: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده

عنوان مقاله: بررسی تاثیر زالو و بادکش درمانی در مقایسه با قرص ضدبارداری ال دی بر بهبود دیسمنوره: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-25-1_008
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

آیناز خداوردیان - دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
نسیم خواجویان - مربی گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
رقیه رحمانی بیلندی - استادیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
حسن حاج طالبی - پزشک عمومی، مجتمع پزشکی طب سنتی و مدرن حاج طالبی، بجنورد، ایران.
حسین محمدزاده مقدم - دکترای تخصصی طب سنتی، گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
مهری مرادیفر - متخصص زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: دیسمنوره، یکی از شایع­ترین اختلالات دستگاه تناسلی زنان می­باشد که موجب عدم توانایی فرد در انجام کارهای روزمره و اختلال در ارتباط با اعضاء خانواده می­شود. مطالعه حاضر با هدف تاثیر زالو و بادکش درمانی در مقایسه با قرص ضد بارداری ال دی بر بهبود دیسمنوره انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بر روی ۴۰ نفر از زنان مبتلا به دیسمنوره اولیه انجام شد. افراد به دو گروه مداخله تقسیم شدند. در گروه مداخله ۱، زالو و بادکش درمانی بعد از اتمام قاعدگی، به مدت ۳ جلسه (هر هفته) در هر ماه به مدت ۲ ماه انجام شد. در گروه مداخله ۲، قرص ال دی از روز اول قاعدگی به مدت ۲۱ روز مصرف شد و بعد از ۷ روز فاصله، بسته بعدی شروع شد. میزان درد افراد قبل مداخله، ماه اول، دوم و سوم بعد از مداخله با استفاده از پرسشنامه VAS اندازه­گیری شد. در این مطالعه، مداخله به مدت ۲ ماه انجام شد، ولی افراد به مدت ۳ ماه پیگیری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۶) و آزمون های من ویتنی، فریدمن، تی مستقل و کای اسکوئر انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته­ها: میانگین شدت درد در ماه اول، دوم و سوم پس از مداخله در گروه قرص ضدبارداری ال دی بیشتر از گروه زالو و بادکش درمانی بود و این دو گروه در ماه دوم (۰۴۸/۰=p) و سوم (۰۲۲/۰=p) با یکدیگر تفاوت آماری معنی­داری داشتند، ولی در ماه اول پس از مداخله تفاوت آماری معنی داری نداشتند (۰۶۱/۰=p). نتیجه­گیری: بهره­گیری از زالو و بادکش درمانی در نقاط خاص قوزک، کمر و رحم در مقایسه با قرص ضدبارداری ال دی، باعث کاهش شدت درد قاعدگی می­شود.

کلمات کلیدی:
بادکش درمانی, دیسمنوره, زالو, قرص خوراکی پیشگیری از بارداری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1439250/