نقش مدیریت در ارتقا سلامت: یک مطالعه مروری

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 151

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HWCONF08_059

تاریخ نمایه سازی: 12 اردیبهشت 1401

Abstract:

مقدمه: مدیریت علم و هنر در برنامهریزی، سازماندهی، رهبری، نظارت و کنترل است و سلامت دارای ابعاد جسمی، روان، معنوی، اجتماعی و اقتصادی است. از این بین سلامت روان آسایش ذهنی، احساس توانمندی، کفایت و مشارکت در ارتباط با دیگران تعریف میشود و سلامت جسمی نه تنها بیمار نبودن بلکه توانمند بودن جهت انجام فعالیتهای روزانه تعریف میشود؛ بنابراین عدم توجه به ابعاد مختلف سلامت و ارتقا آن در تقلیل بهرهوری هر سازمان تاثیر سوء دارد. لذا هدف از مطالعه حاضر مرروی بر نقش مدیریت در ارتقا سلامت است. موارد و روشها: مطالعه حاضر از نوع مرروری نقلی بوده است و نویسندگان با استفاده از استراتژی بولین و mesh term و کلمات کلیدی مدیریت، عوامل ارتقا سلامت، سلامت روان و سلامت جسمی به جستجو در پایگاه اطلاعاتی SID ، Magiran ، Scopus ، Google Scholar ، Pub Med پرداختند. معیار ورود مطالعات به مطالعه حاضر؛ مقالات فارسی و انگلیسی، نقش مدیریت در ارتقا سلامت بوده است و معیار خروج شامل مقالاتی بوده است که به زبان دیگری بوده و همچنین به نقش مدیریت پرداخته نشده است. در مرحله اول مطالعات از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۱ جستجو شده است. پس از مطالعه عنوان و ابسترکت ۴۰ مطالعه به مقاله حاضر وارد شدند و در نهایت پس از خواندن فول تکس مقالات از ۱۰ مطالعه جهت نگارش و تدوین مقاله حاضر استفاده شد. یافته ها: نتایج مروری بر مطالعات نشان داده است سرمایه هر سازمانی نیروی انسانی آن سازمان است چراکه در جهت تحقق آرمانها و اهداف سازمان تلاش میکند. بنابراین ارتقا سلامت روان و ایجاد توانمندی در کارکنان هر سازمان نقش مهم مدیریت و رهبری سازمان را منعکس میکند؛ لذا نتایج مطالعه حاضر نشان داده است در ۵ مطالعه آموزش مهارت شناختی، فن بیان، مهارت ارتباطی میتواند در ارتقا اعتماد به نفس کارکنان مفید باشد. ۵ مطالعه نشان داده است استفاده از آموزش و ارتقا دانش، کار مشارکتی، تمرکز بر نقاط قوت کارکنان، توجه به تعادل و تاباوری افراد در سازمان، افزایش مسئولیت کارکنان، آموزش تکنیکهای ارتقا سلامت، شناسایی اهداف رفتار سازمانی(توجیه، پیش بینی و کنترل رفتار انسانی)میتواند در آرامش و ارتقا ابعاد مختلف سلامت کارکنان موثر باشد. بحث و نتیجهگیری: نتایج مروری بر مطالعات نشان داده است زمانی کارکنان یک سازمان به ارتقا سلامت در ابعاد مختلف دست خواهند یافت. و سازمان در جهت پیشرفت هدایت میشود نشانه عملکرد قوی مدیریت در آن سازمان است؛ بنابراین توجه به مسائل آموزشی- حمایتی میتواند موجب ارتقا سلامت افراد خصوصا سلامت روان در سازمان و پیشبرد اهداف سازمانی نقس داشته باشد؛ لذا تیم تحقیق استفاده از روشهای مدیریتی در ارتقا سلامت کارکنان را توصیه میکنند.

Keywords:

مدیریت , عوامل ارتقا سلامت , سلامت روان و سلامت جسمی

Authors

مهرداد شیرزاد

دکترای مدیریت بازرگانی، ایران.

مائده رضایی

کارشناس ارشد مشاوره در مامائی، عضو هیئت علمی گرگان، گروه مامائی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد واحد اسلامی گرگان، گرگان، ایران.