مقایسه علل و فراوانی بستری بیماران قلبی کاندید PPCI در دو دوره ی مشابه زمانی پیش از کرونا و پس از کرونا

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 106

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HWCONF08_103

تاریخ نمایه سازی: 12 اردیبهشت 1401

Abstract:

پیش زمینه:فاکتورهای خطرزایی نظیر دیابت، فشارخون بالا، مصرف سیگار و چربی خون بالا را از جمله مواردی برشمرد که ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش میدهد . در شرایط کنونی با شیوع بحران کرونا، یافتهها نشان میدهد بیمارانی که سکته های قلبی داشته اند، بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند و از سویی دیگر، افرادی که با فاکتورهای خطرزای یاد شده درگیر هستند نیز با خطر بالاتری در زمینه ابتلا به کرونا مواجه هستند، که باید کنترل دقیقتری در زمینه پیشگیری داشته باشند؛ چرا که کرونا ویروس یا همان کوید ۱۹ میتواند بر قلب تاثیر بگذارد و باعث سکته در افراد زیر ۵۰ سال شود. اما چگونه این اتفاق میافتد یک سوال است؟ COVID-۱۹ میتواند به سیستم تنفسی آسیب برساند و قلب را مجبور به کار سریعتر و سختتر برای تامین خون غنی از اکسیژن به اندامهای ا صلی کند. ویروس کرونا همچنین میتواند باعث تنگی عروق کرونر شده و منجر به ت شکیل لخته در عرق کرونر قلب شود و احتمال افزایش سکته قلبی را دو تا سه برابر افزایش دهد . همچنین میتواند به عضله قلب حمله کرده و ضعیف شود. روش کار:این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی Cross-Sectional بر روی پرونده بیماران کاندید PPCI مراجعه کننده به این مرکز در سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ در دوره مشابه کووید و غیر کووید انجام گردیده است . اطلاعات از سیستم HIS و بررسی پرونده بیماران انجام و دادهها با استفاده از اکسل و SPSS۲۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. یافته ها:طبق نتایج این مطالعه در دوره مشابه زمانی غیرکووید و کووید جمعا ۲۱۷۵ بیمار در بازه زمانی ۹۷ لغایت ۱۴۰۰ جهت PPCI مراجعه نمودهاند. از این تعداد مراجعین ؛ ۶۲ درصد در زمان کووید و از این تعداد ۸۲ درصد شامل مردان میشد. میانگین سنی مردان ۶۵ سال و زنان ۶۷ سال بوده است و بیشترین و کمترین سن در گروه مردان بوده است.بیشترین ریسک فاکتورهای مراجعه کننده در زمان کووید HTN&DM بوده است. نتیجه گیری:مطالعات نشاان داده اسات قلب، کبد، کلیه و دساتگاه گوارش قسامتهایی هساتند که کروناویروس باعث ایجاد انواع بیماریها ازجمله بیماریهای تنف سی، روده، کلیوی، قلبی و عصبی می شوند. آ سیبهای قلبی و عروقی از قبیل آ سیبهای میوکاردی، التهاب میوکارد، سکته قلبی، آریتمی و نارسایی قلب نیز از عوارض این ویروس به شمار میروند. همچنین مطالعات مشخص کردهاند که اثرات اجتماعی، فردی، سندرم متابولیک حاصل از این بیماری تا سالیان دراز در جوامع باقی میماند . بیمارانی که سکتههای قلبی داشته اند و یا دارای سندرم متابولیکبوده اند ، بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند و از سویی دیگر، افرادی که با فاکتورهای خطرزای یاد شده درگیر هستند نیز با خطر بالاتری در زمینه ابتلا به کرونا مواجه هستند که باید کنترل دقیقتری در زمینه پیشگیری داشته باشند. با توجه به نتایج این مطالعه که کرونا میتواند منجر به ت شکیل لخته در عرق کرونر قلب شود و احتمال افزایش سکته قلبی را دو تا سه برابر افزایش میدهد ضرورت برنامهریزی های ارتقاء سلامت در جهت پیگیری این بیماران ضروری به نظر میرسد.

Authors

زهرا نوروزی

کارشناس پرستاری، واحد توسعه تحقیقات بالینی، مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.

علیرضا دهقان نیری

فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی، واحد توسعه تحقیقات بالینی، مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.

فاطمه بیات

فلوشیپ بیهوشی قلب ؛ مرکز تحقیقات قلب مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.

مسلم بیات

کارشناس پرستاری، واحد توسعه تحقیقات بالینی، مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.

سپیده علیمردانی

کارشناس پرستاری، واحد توسعه تحقیقات بالینی، مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.

لیلا پورمحمدیان

کارشناس پرستاری، واحد توسعه تحقیقات بالینی، مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.