CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر اجرای مانور تریاژ مصدومین مراجعه کننده به اورژانس در زمان بحران بر میزان دانش و نگرش پرستاران نظامی

عنوان مقاله: تاثیر اجرای مانور تریاژ مصدومین مراجعه کننده به اورژانس در زمان بحران بر میزان دانش و نگرش پرستاران نظامی
شناسه ملی مقاله: JR_MCS-8-3_004
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

صغری قدمی - MSc in Emergency Nursing, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
مریم نظام زاده - MSc in Nursing, Instructor, Critical Care Nursing Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
سیمین تاج شریفی فر - Ph.D. in Health Disaster and Emergency, Assistant Professor, Health Disaster and Emergency Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
شهلا علیاری - Ph.D. in Curriculum Studies, Associate Professor, Maternal Newborn Health Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

خلاصه مقاله:
مقدمه: آمادگی پرستاران مخصوصا پرستاران نظامی از عوامل اصلی کاهش تلفات در زمان بحران می باشد که استفاده از روش های مناسب، موثر و استاندارد جهت ارتقای این آمادگی از اولویت های برنامه ی مقابله با بحران می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر اجرای مانور تریاژ مصدومین مراجعه کننده به اورژانس در زمان بحران بر میزان دانش و نگرش پرستاران نظامی انجام شده است. مواد و روش ها: مطالعه ی حاضر یک مطالعه ی نیمه تجربی در دو گروه، با طرح پیش آزمون و پس آزمون می باشد که جامعه آماری آن پرستاران شاغل در مراکز درمانی نظامی استان لرستان در شش ماه دوم سال ۱۳۹۹ بودند. بر اساس معیارهای ورود، ۶۰ پرستار انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. برای هر دو گروه کارگاه آموزشی یک روزه آمادگی مقابله با شرایط بحران به روش سخنرانی اجرا شد؛ اما برای گروه آزمون علاوه بر این، مانور یک روزه در شرایط بحرانی بر اساس سناریو اجرا گردید. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه های مشخصات جمعیت شناختی پرستاران و پرسشنامه ی محقق ساخته سنجش دانش و نگرش تریاژ در بحران استفاده شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۱ و با استفاده از آزمون های آماری تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: بین دو گروه از نظر توزیع متغیرهای دموگرافیک تفاوتی وجود نداشت. میانگین نمرات دانش و نگرش پرستاران قبل از مداخله در دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت (۰/۰۵ P>) اما بعد از مداخله به صورت معنی داری در گروه آزمون بیشتر از گروه کنترل بود (۰/۰۵ P<) در مقایسه درون گروهی، بین نمرات دانش و نگرش در گروه کنترل قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری نداشت (۰/۰۵ P>). بحث و نتیجه گیری: اجرای مانور تریاژ مصدومین مراجعه کننده به اورژانس در زمان بحران بر میزان دانش و نگرش تریاژ در بحران پرستاران شاغل تاثیر دارد لذا، توصیه می شود برای ارتقای آمادگی پرستاران در بحران علاوه بر آموزش های تئوریک و سخنرانی جهت اثرگذاری بیشتر از روش مانور استفاده شود.

کلمات کلیدی:
Attitude, Crisis, Maneuver, Knowledge, Nurse, Preparedness, آمادگی, بحران, پرستار, تریاژ, دانش, مانور, نگرش

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1441137/