تاثیر رنگ و مصالح ساختمانی در روشنایی منازل مسکونی

Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,438

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH11_093

تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1391

Abstract:

چشم انسان پنجره ای به دنیای خارج می باشد و روشنایی قسمتی از طیف الکترومغناطیس است که چشم های ما به آن حساس است و مقادیر کم وزیاد آن می تواند در حفظ سلامتی انسان موثر باشد.از طرفی کمیت وکیفیت روشنایی با نوع منبع نورانی، رنگ سطوح و مصالح ساختمانی تغییر مینماید. در این مطالعه میزان تاثیرات این عوامل بر میزان روشنایی مورد بررسی قرار گرفته است. دراین مطالعه توصیفی 300 منزل مسکونی به روش خوشه ای وتصادفی انتخاب شد و در هر منزل اتاق های خواب، پذیرایی، هال، نشیمن و آشپز خانه با استفاده از فتومتر هاگنر و بر اساس اصول مهندسی روشنایی مورد اندازه گیری قرار گرفت. همچنین با استفاده از پرسشنامه تهیه شده رنگ سطوح و ضرایب انعکاسی آنها، نوع منابع نورانی مورد استفاده، مصالح سطحی مکانهای مورد اندازه گیری و ابعاد آنها تعیین شد و میزان روشنایی اندازه گیری شده در وضعیت موجود با وضعیتی که اگر ضرایب درست انتخاب می شد محاسبه ومقایسه گردید. میانگین شدت روشنایی اندازه گیری شده در اتاقهای منازل مورد مطالعه در مجموع حداکثر 87 و حداقل 48 لوکس بدست آمد. 21/7% منازل مورد اندازه گیری کاه گل، 15 درصد گچ خاک و 63/3% گچی و یا رنگی بود.که میانگین شدت روشنایی عمومی در این منازل به ترتیب 26 ، 47 ، 73 لوکس بدست آمد. نظر باینکه اکثریت دانش آموزان تکالیف خود را در روی زمین انجام می دادند، میزان روشنایی اختصاصی برای این وضعیت به ترتیب 16 ، 32، 52 لوکس بدست آمدکه در همه موارد کمتر از مقادیرتوصیه شده استاندارد ایران می باشد. براساس محاسبات انجام گرفته با توجه به سطوح انعکاس موجود و درنظر گرفتن شرایط توصیه شده در 300 منزل مورد مطالعه 89953 وات انرزی به علت بی توجهی به اصول مهندسی روشنایی، ناآگاهی و گاها مشکل مالی خانواده ها در هر ساعت تلف می شود ونقشی در افزایش شدت روشنایی ندارد این مقدار وات معادل 307099 بی تی یو انرزی گرمایی است که برای حذف آن با توجه به شرایط گرمای شهرستان 25/6 تن هوا جهت تهویه گرمای حاصل از نصب منابع روشنایی جهت تهویه گرمای حاصل در ساعت نیاز می باشد و این مطالعه نشان داد که برای بهبود وضعیت روشنایی، استفاده بهینه از انرزی وحفظ سلامت جامعه نیاز به افزایش اطلاعات افرا جامعه(دانش آموزان، سرپرست خانواده هاو...)، ارائه روشها والگوهای علمی می باشد.

Authors

رمضان میرزائی

استادیار عضو هیات علمی دانشکده بهداشت و عضو مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت

محمود صادقی

مربی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

عبدالعلی خمری

کارشناس بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Figueiro, Mariana G., Mark S. Rea, Richard G. Stevens, and ...
  • Elvik, R., (1992).، 0Meta- Analysis of Evaluations of Public Lighting ...
  • Smith BA .N.A., Lighting for Health and Saftety. B _ ...
  • Illuminating engineering Society of north Armerica. Lighting hand book reference ...
  • نمایش کامل مراجع