بررسی نیازهای آموزشی مدیران پرستاری بیمارستان های دولتی
عنوان مقاله: بررسی نیازهای آموزشی مدیران پرستاری بیمارستان های دولتی
شناسه ملی مقاله: JR_IJNR-4-15_002
منتشر شده در در سال 1388
شناسه ملی مقاله: JR_IJNR-4-15_002
منتشر شده در در سال 1388
مشخصات نویسندگان مقاله:
میرمحمد سید عباس زاده
علیرضا نیکبخت نصر آبادی
خورشید وسکوئی اشکوری
خلاصه مقاله:
میرمحمد سید عباس زاده
علیرضا نیکبخت نصر آبادی
خورشید وسکوئی اشکوری
مقدمه: برنامه های آموزشی به منظور تامین نیازهای آموزشی فراگیران طراحی می شوند. لذا شناسایی نیاز، اولین گام در برنامه ریزی آموزشی است و موجب افزایش مشارکت فراگیران در طراحی برنامه های آموزشی و ارتقای سطح کیفی برنامه ها می گردد. در زمان گسترش سریع مرزهای علم، پرستاران نیز نیازمند مهارت های جدید هستند و در این میان شناخت نیازهای آموزشی مدیران پرستاری گامی موثر در راه افزایش توانمندی آنان می باشد. هدف از این پژوهش تعیین نیازهای آموزشی مدیران پرستاری بیمارستان های دولتی از دیدگاه شغل با روش های دلفی و تجزیه و تحلیل شغل می باشد.
روش: این پژوهش با استفاد از تلفیق دو روش دلفی و تجزیه و تحلیل شغل جهت تعیین نیازهای شغلی مدیران پرستاری انجام شده است. واحدهای پژوهش، در روش دلفی شامل ۲۰ نفر از مدیران پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی و در بخش تجزیه و تحلیل شغل نیز با توجه به شرح وظایف مدیران پرستاری که مصوب وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی می باشد، نیازهای آموزشی بر اساس ایزو ۱۰۰۱۵ توسط وزارت متبوع جهت کلیه رسته های شغلی استخراج گردیده و در این تحقیق از آن ها استفاده گردید.
یافته ها: نیازهای آموزشی مدیران پرستاری از دیدگاه شغل در دو دسته فردی و سازمانی قرار گرفتند. که نیازهای فردی به طور مثال شامل مهارت های سخنرانی، مقاله نویسی، مکالمه و ترجمه زبان و فن اداره جلسات بودند و نیازهای سازمانی شامل مواردی همچون IT، اخلاق و قانون در پرستاری، ارزیابی کیفی بخش ها، بهبود کیفیت خدمات پرستاری، آشنایی با استانداردهای ساختار، تجهیزات و نیروی انسانی، مدیریت بحران آموزش سلامت، سیستم، HIS کنترل عفونت های بیمارستانی، آشنایی با روش های انجام کار و مراقبت ها، اصول و مبانی مدیریت، مدیریت نیروی انسانی، فنون مصاحبه، روش تحقیق آمار- نرم افزار SPSS، مکاتبات اداری، اقتصاد بهداشت و درمان، تفکر تیمی و تیم سازی، روش تدریس، آموزش احکام شرع مقدس و انطباق، نیازسنجی آموزشی، سنجش و ارزشیابی فراگیر و مدیریت تغییر، مدیریت تفکر انتقادی، مدیریت استرس، مهارت های ارتباطی، روش های تصمیم گیری و حل مساله و مدیریت زمان بودند.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان می دهد که نیازهای مهم و تعیین کننده در انجام وظایف حرفه ای مدیران پرستاری بدون پاسخ مانده و تامین نشده است. لذا از این یافته ها این می تواند در تدوین دوره های آموزشی مدیران پرستاری بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی استفاده نمود. همچنین از سویی دیگر از ترکیب روش و الگوی نیازسنجی آموزشی معرفی شده در این مطالعه می تواند برای نیازسنجی آموزشی سایر مدیران نیز استفاده نمود.
تاریخ دریافت مقاله ۱۴/۴/۱۳۸۸ پذیرش مقاله: ۲۲/۱۱/۱۳۸۸
کلمات کلیدی: Need analysis, Nursing management, Qualitative research, نیازسنجی، مدیران پرستاری، تحقیق کیفی
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1449484/