اثربخشی بازی درمانی دلبستگی محور برخودکارآمدی والدینی مادران، تنظیم هیجانی و سازگاری اجتماعی کودکان دارای اضطراب جدایی: مطالعه موردی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 352

This Paper With 26 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QAPSY-16-2_005

تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1401

Abstract:

هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بازی دلبستگی محور بر خودکارآمدی والدینی مادران، تنظیم هیجانی، سازگاری اجتماعی و اضطراب کودکان دارای اضطراب جدایی است. روش اجرا:  پژوهش حاضر شبه آزمایشی از نوع تک آزمودنی خط پایه منفرد A.B بود. جامعه آماری شامل مادران و کودکان دارای اضطراب جدایی است که در مدت ۴ ماه در سال ۱۳۹۹ به مرکز مشاوره و روان­شناسی پردیس شهر اصفهان مراجعه کردند. از این جامعه تعداد ۳ کودک ۵/۳ تا ۶ سال دارای اضطراب جدایی به صورت نمونه ­گیری دردسترس انتخاب شدند.کودکان همراه با مادرانشان در بازی درمانی دلبستگی محور به مدت ۸ جلسه و هرجلسه ۴۵ دقیقه به صورت انفرادی شرکت کردند. جهت ارزیابی اثربخشی­ بسته از پرسشنامه خودکارآمدی والدینی (دومکا، ۱۹۹۶)، چک­ لیست تنظیم­ هیجانی (شیلدز و سیتچی، ۱۹۹۸)، پرسشنامه مهارت اجتماعی (ماتسون، ۱۹۸۳) و پرسشنامه اضطراب کودکان پیش­دبستانی (اسپنس، ۲۰۰۱) استفاده شد. نتایج با استفاده از رسم نمودار و درصد بهبودی اندازه اثر نشان داده­ شد. یافته ­ها: نتایج تحلیل داده­ها نشان داد که در مرحله پس آزمون و پیگیری، اضطراب کودکان کاهش و خودکارآمدی والدینی مادران، تنظیم هیجانی و سازگاری اجتماعی کودکان  افزایش معناداری داشته­است. نتیجه ­گیری: می­توان نتیجه گرفت که حضور مولفه­های دلبستگی در مداخله بازی درمانی دلبستگی محور موجب بهبود عملکرد رابطه مادر و کودک و کاهش اضطراب کودکان اضطراب جدایی می ­شود، و راهبردهای کارآمدی را برای درمان مشکلات رفتاری و اضطراب جدایی کودکان دارای مشکلات دلبستگی در اختیار والدین و مراکز روان­­ درمانی کودکان قرار می­دهد.

Authors

مریم صادقی

گروه روانشناسی-دانشکده علوم انسانی- دانشگاه اراک-اراک-ایران

صغرا اکبری چرمهینی

گروه روانشناسی-دانشکده علوم انسانی-دانشگاه اراک- اراک-ایران

علی رضا بهرامی

گروه رفتارحرکتی و روان شناسی ورزشی- دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی-دانشگاه اراک-اراک- ایران

پریسا سادات سید موسوی

پژوهشکده خانواده، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • انجمن روان­پزشکی آمریکا. (۱۳۹۵). راهنمای تشخیصی و آماری و اختلال­های ...
  • سید موسوی، پریسا سادات؛ مظاهری، علی؛ پاکدامن، شهلا؛ و حیدری، ...
  • ۱۴۷۷[Link]Vanfleet, R. (۲۰۰۵). Filial therapy: strengthening parent- child relationship through ...
  • نمایش کامل مراجع