CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بازآرایی بهینه شبکه توزیع به منظور بهبود تلفات و ارتقای قابلیت اطمینان با در نظر گرفتن عدم قطعیت بار (مطالعه موردی : فیدر فتح المبین )

عنوان مقاله: بازآرایی بهینه شبکه توزیع به منظور بهبود تلفات و ارتقای قابلیت اطمینان با در نظر گرفتن عدم قطعیت بار (مطالعه موردی : فیدر فتح المبین )
شناسه ملی مقاله: CIRED07_015
منتشر شده در هفتمین کنفرانس منطقه ای سیرد در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

زینب زارعی - کارشناس برق شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر بوشهر، ایران
یاسین هژبریان - کارشناس برق شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر بوشهر، ایران
سبحان دوراهکی - کارشناس برق شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر بوشهر، ایران

خلاصه مقاله:
در شبکه های توزیع فشار متوسط کلیدهای خودکار نقش اساسی ایفا می کنند و باعث افزایش قابلیت اطمینان سیستم ، کاهش انرژی توزیع نشده و در نتیجه افزایش درآمد شرکت های توزیع می شود. از طرفی چون قیمت این کلیدها قابل توجه است ، لذا استفاده از آنها، برای شرکت های توزیع برق باید توجیه اقتصادی داشته باشد. مساله بازآرایی تعیین کلیدهای باز و بسته با رعایت قیود سیستم می باشد. در این مقاله به دنبال تعیین سوئیچ ها در شبکه قدرت به گونه ای هستیم تا حداقل پارامتر ENS (انرژی تامین نشده) و حداقل تلفات تضمین گردد. در روش پیشنهادی اندیس های قابلیت اطمینانی نظیر نرخ تعمیر، نرخ خرابی ، پارامتر عدم دردسترس پذیری و دیگر پارامترها در شبکه نمونه و فرمول بندی مساله لحاظ خواهد گردید. یعنی در این مقاله به دنبال حداکثر کردن رضایت مشتریان از کیفیت خدمات ارائه شده در شبکه هستیم که با کمینه کردن تلفات، حداقل کردن انرژی تامین نشده و رعایت نمودن قیود ولتاژی ممکن می گردد. به منظور بهینه سازی روش پیشنهادی از الگوریتم PSO استفاده شده است . عدم قطعیت بار را در مرحله اجرای پخش بار لحاظ کردیم و براین اساس سه سناریوی پرباری ، کم باری و میان باری در نظر گرفتیم . تلفات در خروجی براساس احتمالات هر یک از سناریوهای باری محاسبه گردید و در تابع هدف قرار داده شد. به منظور تست و ارزیابی عملکرد روش پیشنهادی از فیدر فشار متوسط فتح المبین ۳۶ باسه شهرستان بوشهر استفاده شدو همچنین تمامی اطلاعات مورد نیاز جهت انجام مطالعات قابلیت اطمینان و تلفات از نرم افزار GIS استخراج شده است . پس از اجرای پیکربندی بهینه در شبکه تست ، تلفات و قابلیت اطمینان شبکه به طور مطلوبی نسبت به وضعیت پایه بهبود یافت .

کلمات کلیدی:
پیکربندی شبکه توزیع ، ارتقای قابلیت اطمینان، عدم قطعیت بار، PSO

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1450672/