CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل فضایی عوامل موثر بر شکل گیری گردشگری تجاری در سکونتگاه های روستایی (مطالعه موردی: محدوده تجاری دهشیخ- سیگار در شهرستان لامرد)

عنوان مقاله: تحلیل فضایی عوامل موثر بر شکل گیری گردشگری تجاری در سکونتگاه های روستایی (مطالعه موردی: محدوده تجاری دهشیخ- سیگار در شهرستان لامرد)
شناسه ملی مقاله: JR_GRD-10-1_002
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدی معصومی - دانشگاه فردوسی مشهد
علی اکبر عنابستانی - دانشگاه فردوسی مشهد
غریب فاضل نیا - دانشگاه زابل
امید علی خوارزمی - دانشگاه فردوی مشهد

خلاصه مقاله:
هدف تحقیق حاضر ارزیابی عوامل موثر بر شکل گیری و توسعه گردشگری تجاری در سکونتگاه های روستایی منطقه تجاری دهشیخ- سیگار در شهرستان لامرد است. این تحقیق به روش توصیفی- تحلیلی، جامعه آماری تحقیق حاضر شامل دو گروه می باشد: گروه اول شامل تمامی روستاییان ساکن در ۱۳ روستای منطقه تجاری دهشیخ -سیگار در شهرستان لامرد است که با استفاده از فرمول کوکران با سطح خطای ۰۶/۰، تعداد ۲۳۵ خانوار به عنوان خانوارهای نمونه براورد و به روش تصادفی مورد پرسشگری قرار گرفتند. گروه دوم شامل ۲۵ نفر از اساتید، خبرگان محلی و کارشناسان سازمان های مرتبط با گردشگری می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزارهای، ANP، MABAC، DEMATEL ، Arc GIS و آزمون T تک نمونه ای در نرم افزار SPSS استفاده گردیده است. نتایج تحقیق نشان داد که در تمامی متغیرهای تحقیق (اقتصادی ۴۶/۳، محیطی ۳۶/۳، برنامه ریزی- مدیریتی ۳۳/۳، اجتماعی- فرهنگی ۲۵/۳، زیرساختی- رفاهی ۱۹/۳ و تبلیغات، بازاریابی و اطلاع رسانی ۱۱/۳) میزان اثرگذاری عوامل موثر بر شکل گیری و توسعه گردشگری تجاری در منطقه تجاری دهشیخ- سیگار شهرستان لامرد بالاتر از میانه ی نظری (۳) است. علاوه براین، معیار های تبلیغات، بازاریابی و اطلاع رسانی و اقتصادی به ترتیب با وزن نرمال ۳۰۴/۰ و ۲۶۱/۰ دارای بیشترین تاثیر در توسعه و شکل گیری گردشگری تجاری در منطقه مورد مطالعه می باشند. در نهایت نتایج حاصل از تکنیک MABAC، نشان داد که، عوامل موثر بر شکل گیری و توسعه گردشگری تجاری در روستاهای سیگار، دهشیخ و کره مچی دارای بیشترین تاثیر، در روستای چاه شیخ، چاه نوده شیخ، کاکلی و جری دارای عملکرد متوسط و در سایر روستاها از عملکرد ضعیفی برخوردار می باشند.

کلمات کلیدی:
توسعه گردشگری, گردشگری تجاری, توسعه روستایی, استان فارس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1451393/