CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شبیه سازی فنی-اقتصادی-زیست محیطی استفاده از سلول های خورشیدی در راستای توسعه گردشگری روستایی، مطالعه موردی (ده روستای خاص ایران)

عنوان مقاله: شبیه سازی فنی-اقتصادی-زیست محیطی استفاده از سلول های خورشیدی در راستای توسعه گردشگری روستایی، مطالعه موردی (ده روستای خاص ایران)
شناسه ملی مقاله: CEMCONF03_030
منتشر شده در سومین همایش ملی مکانیک محاسباتی و تجربی در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرهاد رییس زاده - گروه مهندسی مکانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
مهدی جهانگیری - گروه مهندسی مکانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

خلاصه مقاله:
گردشگری روستایی در بسیاری از کشورها، رو به توسعه گذاشته و روز به روز بر اهمیت آن افزوده میشود که ناشی از رکود اقتصادی در سطح روستاها میباشد. روستاهای کشور ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با رکود بخش کشاورزی در چند دهه اخیر، ضرورت توجه به منابع درآمدی همچون گردشگری بیش از پیش اهمیت یافته است. لذا هدف اصلی مقاله حاضر این است که با استفاده از نرم افزار HOMER راهبردهای اجرایی-اقتصادی استفاده از انرژی خورشید جهت بهره مند ساختن روستاییان از گردشگری ارائه کرد که در نهایت با رویکرد توسعه پایدار نیز همخوان باشد. روستاهای مورد بررسی در کار حاضر ۱۰ روستای خاص ایران شامل سرآقاسید، صراخیه، ماخونیک، آب اسک، ابیانه، کندوان، میمند، اورامان، مازیچال و نوشا هستند. نتایج بررسیها نشان داد که روستای میمند با ۰.۶۱۵ دلار به ازای هر کیلووات ساعت و روستای مازیچال با ۰.۷۲۲ دلار به ازای هر کیلووات ساعت به ترتیب کمترین و بیشترین مقدار COE را دارند. بیشترین )%۹۹( و کمترین )%۹۰( درصد تامین برق توسط سلولهای خورشیدی که به ترتیب متناظر با کمترین )۳۳.۹ kg/yr( و بیشترین )۲۷۷ kg/yr( میزان تولید آلاینده هستند نیز به ترتیب مربوط به روستاهای میمند و مازیچال هستند. نویسندگان مقاله حاضر امیدوارند تا با برنامه ریزی صحیح و اصولی در راستای ایجاد خدمات زیربنایی جهت امکانات اقامتگاهی در زمینه گردشگری روستایی بتوان وضعیت اقتصادی روستاهای مورد بررسی را بیشتر متحول کرد و گردشگری را به عنوان فعالیت مکمل در کنار سایر فعالیتهای اقتصادی وارد منطقه کرد تا به تبع آن وضعیت اجتماعی، کالبدی و زیست محیطی روستاهای منطقه نیز بهبود یابد.

کلمات کلیدی:
گردشگری روستایی، نرم افزار هومر، توسعه پایدار، هزینه برق، هزینه فعلی خالص کل.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1452986/