CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی چگونگی توجه به حقوق کودک در داستان بچه های قالیبافخانه «با تاکید بر حقوق کاردر نظام حقوقی ایران و اسناد بین المللی»

عنوان مقاله: بررسی چگونگی توجه به حقوق کودک در داستان بچه های قالیبافخانه «با تاکید بر حقوق کاردر نظام حقوقی ایران و اسناد بین المللی»
شناسه ملی مقاله: JR_JCLS-8-1_005
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسین کیانی - دانشگاه شیراز
الناز جهانگیری - دانشگاه کاشان
سعیده حسن شاهی - دانشگاه کاشان

خلاصه مقاله:
کار کودکان یکی از اساسی ترین معضلات اجتماعی عصر حاضر است. این پدیده هرچند درگذشته نیز وجود داشته،اما امروزه به دلیل تغییرات نظام های اقتصادی،اجتماعی و خانوادگی بیشتر مورد توجه است. در این میان ادبیات کودک به عنوان یکی از ابزارهای مهم نشر و القای نیاز های کودکان می تواند مخاطب را با حقوق کودک تشویق کند . داستان «بچه های قالیبافخانه» نوشته ی هوشنگ مرادی کرمانی تلاش کرده است از این زاویه به کودک و حمایت های حقوقی او توجه کند. این مقاله در پی آن است که با تبیین مولفه های حقوقی کودکان کار در این داستان، شیوه های خلاقانه نویسنده در ترویج حقوق کودکان کار را آشکار نماید. و لزوم توجه به حقوق کودکان در کارگاه های فرش بافی را یادآور شود. همچنین مقاله در پی آن است که میزان تاثیرپذیری وقایع این داستان از قوانین حمایت کننده کودکان را با روش توصیفی-تحلیلی موردمطالعه قرار دهد. نتیجه پژوهش نشان می دهد که مولفه های حقوق کودک همچون سن کار،شرایط کار،دستمزد کودک، فضای کارگاه و کودک آزاری و منع از تحصیل در داستان به خوبی بیان شده است. نویسنده با استفاده از تکنیک طنز به ویژه گروتسک که در عناصر شخصیت و مکان به وضوح دیده می شود، عنصر تعلیق، زبان عامیانه، و بحران های پی درپی در داستان توانسته است توجه مخاطب را به موضوع اصلی داستان جلب کند..

کلمات کلیدی:
واژگان کلیدی:نظام حقوقی ایران, ادبیات کودک, حقوق کودکان کار, هوشنگ مرادی کرمانی, بچه های قالیبافخانه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1454311/