تاثیر مقادیر مختلف اسید سالیسیلیک بر رشد و عملکرد گیاه گوجه فرنگی در شرایط تنش شوری

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,212

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_249

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر رشد و عملکرد گیاه گوجه فرنگی در شرایط تنش شوری یک آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی با 12 تیمار و در 3 تکرار در بهار سال 1389 در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح اسید سالیسیلیک (صفر ، 01/0 و 1/0 میلی مولار) و چهار سطح شوری (5/0، 2 ، 4 و 6 دسی زیمنس بر متر ) بودند که تیمار های شوری با اضافه نمودن مقادیر مختلف نمک کلرور سدیم به آب آبیاری اعمال گردیدند. تیمارهای اسید سالیسیلیک نیز از طریق آب آبیاری به محیط رشد گیاه اضافه شدند. پس از پایان دوره رشد صفاتی همچون میزان عملکرد ، ارتفاع گیاه و بیوماس بخش هوایی اندازه گیری شدند. نتایج حاصل از جدول تجزیه واریانس داده ها نشان داد که بیشترن میزان عملکرد از تیمار2 دسی زیمنس بر متر شوری و 1/0 میلی مولار اسید سالیسیلیک و کمترین مقدار عملکرد از تیمار 6 دسی زیمنس بر متر شوری و 1/0 میلی مولار اسید سالیسیلیک بدست آمد. کمترین ارتفاع گیاه به تیمار 6 دسی زیمنس بر متر شوری و 01/0 میلی مولار اسید سالیسیلیک و بیشترین مقدار آن به تیمار 5/0 دسی زیمنس بر متر شوری و 1/0 میلی مولار اسید سالیسیلیک تعلق داشت. بیشترین میزان بیوماس بخش هوایی از تیمار 5/0 دسی زیمنس بر متر شوری و 1/0 میلی مولار اسید سالیسیلیک و کمترین مقدار آن از تیمار 4 دسی زیمنس بر متر شوری و صفر میلی مولار اسید سالیسیلیک به دست آمد

Authors

غزاله سبحانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشگاه زنجان

احمد گلچین

استاد گروه خاکشناسی دانشگاه زنجان

فرید شکاری

استادیار دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • El-Tayeb-M. A. 2005. Response of barley grains to the interactive ...
  • -F eranandez- Garcia, N., Martinez, M and Carvajal, M. 2004. ...
  • Senaranta, T., Touchell, D., Bumm, E and Dixon, K. 2002. ...
  • Serio, F., Gara, L. D., Caretto, S., Leo, L. and ...
  • Shakirova, F. M. and Sahabutdinova, _ R. 2003. Changes in ...
  • Tasgin E., Atici, _ and Nalbantoglu, B. 2003. Effect of ...
  • نمایش کامل مراجع