CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثرات کود زیستی، نیتروژن، پاکلوبوترازول و سربرداری بر برخی ویژگی های مرفوفیزیولوژیکی گل داوودی (Chrysanthemum frutescence)

عنوان مقاله: اثرات کود زیستی، نیتروژن، پاکلوبوترازول و سربرداری بر برخی ویژگی های مرفوفیزیولوژیکی گل داوودی (Chrysanthemum frutescence)
شناسه ملی مقاله: JR_STGC-5-4_010
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

فردین نصری - Dept. of Hort. Sci., College of Agric., Univ. of Kurdestan, Sanandaj, Iran
ناصر قادری - Dept. of Hort. Sci., College of Agric., Univ. of Kurdestan, Sanandaj, Iran

خلاصه مقاله:
کودهای زیستی منبع مهمی برای تکمیل برنامه تغذیه ای گیاهان هستند که اثر قابل ملاحظه ای در کاهش هزینه و آثار نامطلوب کودهای معدنی در محیط دارند. از این رو، پژوهشی در دو آزمایش مختلف انجام شد. آزمایش اول: اثر کود زیستی (صفر، ۱ و ۵/۱ لیتر نیتروکسین در ۵۰۰ متر مربع)، پاکلوبوترازول (صفر، ۲۵ و ۵۰ میلیگرم در لیتر) با سربرداری و بدون سربرداری و آزمایش دوم: اثر کود زیستی (صفر، ۱ و ۵/۱ لیتر نیتروکسین در ۵۰۰ متر مربع) و کود نیتروژن (صفر، ۲۰۰ و ۳۰۰ میلی گرم در لیتر اوره) بر گل داوودی (Chrysanthemum frutescence) بررسی شد. طرح آماری در هر دو آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و ۳ تکرار در هر تیمار انجام شد. در آزمایش اول، حداکثر ارتفاع (۱۴/۳۸ سانتی متر) در تیمار ۵/۱ لیتر نیتروکسین و بدون کاربرد پاکلوبوترازول ثبت شد. تیمار ۵/۱ لیتر نیتروکسین+ ۲۵ میلی گرم در لیتر پاکلوبوترازول بیشترین تعداد گل، وزن تر و خشک شاخه ها، وزن تر و خشک گل و تعداد شاخه را نشان داد. همچنین، بیشترین مقدار کلروفیل a و b، کاروتنوئیدها، کربوهیدرات محلول کل و پروتئین های محلول در این تیمار به دست آمد. ارتفاع گیاه، تعداد گل و تعداد شاخه به طور معنی داری با افزایش غلظت پاکلوبوترازول از ۲۵ به ۵۰ میلیگرم در لیتر، کاهش یافت. کاربرد پاکلوبوترازول به طور معنی داری ارتفاع گیاه را کاهش و عرض گیاه را در مقایسه با سربرداری افزایش داد. در آزمایش دوم، کاربرد همزمان کود اوره و کود زیستی، در مقایسه با کاربرد آنها به تنهایی، نتیجه بهتری در رشد، گل دهی و ویژگی های فیزیولوژیک داشت. بیشترین تعداد شاخه و گل در هر گیاه، بیشترین مقدار کلروفیل a و b، کاروتنوئیدها، کربوهیدرات محلول کل و پروتئین در تیمار ۵/۱ لیتر نیتروکسین و ۲۰۰ میلی گرم در لیتر اوره به دست آمد. تعداد گل به طور معنی داری با افزایش عرض گیاهان افزایش یافت. بر طبق نتایج آزمایش دوم، نیتروکسین می تواند کاربرد نیتروژن معدنی را برای گل داوودی کاهش دهد

کلمات کلیدی:
Chemical fertilizer, Chlorophyll, Total soluble carbohydrates, Protein

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1455521/