بررسی اثرات محدودیت کمی خوراک اوایل دوره پرورش بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 854

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_604

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

هدف از این مطالعه بررسی بررسی اثرات محدودیت کمی خوراک اوایل دوره پرورش بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی بود. تعداد 256 قطعه جوجه گوشتی یکروزه نر از سویه کاب 500 انتخاب شد و پس از توزین به دو گروه آزمایشی(تیمار و شاهد) در قالب طرح کاملا تصادفی تقسیم شدند. محدودیت کمی خوراک بین روزهای 9 تا 16 دوره پرورش به صورت 8 ساعت در روز اعمال شد (70% مصرف اختیاری). در روز 26 دوره پرورش از هر پن دو قطعه جوجه به صورت تصادفی انتخاب و از طریق ورید بال خون‎گیری جهت بررسی سیستم ایمنی صورت گرفت. جهت بررسی عملکرد جوجه ها در روز 42 پرورش از هر پن دو قطعه جوجه به صورت تصادفی انتخاب شد و پس از توزین، کشتار صورت گرفت. جیره های تغذیه شده درکل دوره پرورش مطابق توصیه های کاتالوگ کاب 500 (بر اساس سطح انرژی 2900 کیلوکالری/کیلوگرم) و بر پایه ذرت و کنجاله سویا تنظیم شده بود. میزان خوراک مصرفی هر پن و وزن بدن جوجه ها در هر هفته اندازه گیری شده و با فرمول روز مرغ برای تلفات تصحیح شد. نسبت هتروفیل به لنفوسیت(H/L)، درصد هماتوکریت و نیز درصد هتروفیل(H) و لنفوسیت (L)خون ، پارامترهای مورد بررسی جهت ارزیابی سیستم ایمنی پرندگان شاهد و محدودیت دیده بودند. با بررسی نتایج مشخص شد که وزن نهایی در گروه تحت محدودیت خوراکی به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد بالاتر بود(P ≤ 0.05). محدودیت کمی اوایل دوره پرورش به طور معنی داری سبب کاهش مصرف خوراک در کل دوره(42-7) شده بود. که در نتیجه آن در گروه محدودیت دیده، ضریب تبدیل غذایی به طور معنی داری در مقابل گروه شاهد بهتر شده بود. تفاوت معنی داری از نظر پارامتر H/L بین هر دو گروه مشاهده نشد. این پژوهش در سال 1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان اجرا شد.

Authors

رسول کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه زنجان

محمدحسین شهیر

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه زنجان

طاهر هرکی نژاد

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه زنجان

رحمان رستم خانی

معاونت امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Campo J. L, M. T. Prieto, and S. G. Da'vila ...
  • Enting, H, W. J. A. Boersma, J. B. W. J. ...
  • Fanooci, M and, M. Torki.2010. Effects of Qualitative Dietary Restriction ...
  • Jang I. S, S. Y. Kang, Y. H. Ko, Y. ...
  • Khetani T. I _ T. T. Nkukwana , M. Chimonyo ...
  • Plavnik, I and Hurwitz, S. 1990. Performance of broiler chickens ...
  • Plavnik, I. and Hurwitz, S. 1988a.Early feed restriction in chicks:Effect ...
  • نمایش کامل مراجع