تعیین پراکنش گونه‏های غالب علف‏های هرز در مزارع گندم شهرستان گرگان (حوزه قره‏ سو) با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,408

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_886

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

شناسایی و تعیین پراکنش علف‏های هرز مزارع گندم از عوامل ضروری برای بکارگیری روش‏های تلفیقی کنترل آن‏ها می‏باشد. بدین منظور مطالعه‏ای در بهار سال 1389 در شهرستان گرگان (حوزه قره سو) به مساحت تقریبی 16500 هکتار، واقع در بخش مرکزی استان گلستان، بر روی مزارع گندم این ناحیه صورت پذیرفت. نمونه‏برداری به صورت پرتاب کادرهای 5/0× 5/0 به روش سیستماتیک W شکل بود و گونه‏های علف‏ هرز هر کادر به تفکیک جنس و گونه شناسایی و تعداد آن‏ها مورد شمارش قرار گرفت و مختصات جغرافیایی هر نقطه نیز توسط دستگاه GPS ثبت گردید. شاخصهای جمعیتی نظیر فراوانی، تراکم، یکنواختی، فراوانی نسبی، تراکم نسبی، یکنواختی نسبی و غالبیت نسبی با استفاده از روابط توماس(1985) مورد محاسبه قرار گرفت. در این حوزه 38 گونه علف هرز از 18 خانواده مورد شناسایی قرار گرفت که 5 گونه از نوع پهن برگ و 3 گونه باریک برگ دارای غالبیت نسبی بالاتر به عنوان گونه‏های غالب در نظر گرفته شدند. با توجه به لایه نقاط ثبت شده و فراوانی گونه‏های علف هرز، نقشه پراکنش علف‏های هرز غالب باریک برگ و پهن برگ با استفاده از نرم افزار ArcGis تهیه گردید. طبق نقشه‏های بدست آمده پراکنش علف‏های هرز پهن برگ در قسمت‏های شمال غربی و جنوب غربی این حوزه از فراوانی، تراکم و یکنواختی بیشتری برخوردار بود و این نواحی به علت بانک بذر موجود، نیاز به توجه بیشتری برای کنترل این گونه‏های علف‏های هرز دارند

Authors

میثم قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

بهنام کامکار

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

ناصر باقرانی ترشیز

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

امید عبدی

کارشناس ارشد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Delafuente, E. B., S. A. Suarez and . M. Ghersa. ...
  • Frick, B. and A. G. Thomas. 1992. Weed surveys in ...
  • Lass, L.W. and Callan, R. H. 1993.GPS and GIS for ...
  • Thomas, A. G.1985.Weed survey system used in Saskatchevan for cereal ...
  • Thomas , A. G. and M. R. T. Dale. 1991. ...
  • نمایش کامل مراجع