CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی عنصر زبان در «گوساله سرگردان» از مجید قیصری (بر اساس الگوهای نوین ساختارگرایی و روایت شناسی)

عنوان مقاله: بررسی عنصر زبان در «گوساله سرگردان» از مجید قیصری (بر اساس الگوهای نوین ساختارگرایی و روایت شناسی)
شناسه ملی مقاله: JR_RPRAZI-11-1_007
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرشته قلی پور - دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران.
جلیل نظری - دانشیار، زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
محمدرضا معصومی - استادیار، زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران.

خلاصه مقاله:
گوساله سرگردان، یکی از رمان­های برجسته در حوزه جنگ از مجید قیصری است. از آنجا که یکی از مهم­ترین ابزارهای هر نویسنده در خلق و آفرینش هر اثر هنری زبان است، این عنصر می­تواند در سبک شخصی وی تاثیر بسزایی داشته باشد. هدف از نگارش این مقاله تبیین و بررسی عنصر زبان در رمان گوساله سرگردان از مجید قیصری  براساس الگوهای نوین ساختارگرایی و روایت پردازی است. نویسنده در این مقاله به دنبال جواب این پرسش است که عنصر زبان در داستان گوساله سرگردان چگونه نمود یافته است؟ روش کار در این پژوهش، کتابخانه­ای و به شیوه توصیفی تحلیلی صورت گرفته است. در این پژوهش رمان گوساله سرگردان، در سه سطح واژگانی، نحوی و بلاغی بررسی شده است. حاصل پژوهش نشان می­دهد که در سطح واژگانی اتباع، ترکیبات و واژه های جفتی و قرینه­ دار، اصطلاحات عربی، می­ تواند به عنوان یکی از شاخصه­ های این داستان­ در نظر گرفته شود. در سطح نحوی افعال حرکتی، جابه جایی ارکان جمله، حذف به قرینه لفظی و معنوی، ازجمله ویژگی زبانی در این سطح است. در سطح بلاغی ایجاز، کنایه، تشبیه و ضرب­ لمثل بسامد زیادی دارد.

کلمات کلیدی:
عنصر زبان, داستان, گوساله سرگردان, مجید قیصری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1461290/