بررسی اثر غلظتهای مختلف هورمون IBA و چند بستر مختلف بر ریشه زایی قلمه های نیمه خشبی درختچه ی زینتی شیشه شور (Callistemon viminalis)

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 992

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_1023

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

با توجه به تأثیر مستقیم و غیرمستقیم عوامل نسبتاً زیادی بر ریشه زایی قلمه ی بسیاری از گیاهان از جمله درختچه ی زینتی و سخت ریشه زای شیشه شور ، آزمایشی در سال 1389 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به منظور بررسی اثر غلظتهای مختلف هورمون ایندول بوتیریک اسید (IBA) و چند بستر ریشه زایی و اثر متقابل آنها صورت گرفت. قلمه های نیمه خشبی در هفته ی اول مهر ماه تهیه شده و پس از اعمال زخم زنی در ته قلمه، به تیمارهای هورمون IBA با غلظتهای صفر، 2000، 4000 و 6000 میلی گرم در لیتر (ppm) آغشته و در بسترهای ریشه زایی کوکوپیت+ماسه، کوکوپیت+پرلایت و کوکوپیت+پرلایت+ماسه در قالب طرح اسپلیت پلات بر پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار تحت شرایط سیستم میست و در گلخانه ی پژوهشی دانشگاه کشت شدند. 60روز پس از کاشت قلمه ها، صفاتی چون درصد قلمه های ریشه دار شده، تعداد ریشه، طول بلندترین ریشه، میانگین طول ریشه، درصد ماده خشک ریشه ها، تعداد و میانگین طول شاخه های جدید حاصله در قلمه ها و تعداد برگهای حاصله مورد بررسی و اندازه گیری قرار گرفت. تجزیه واریانس و مقایسه میانگین نتایج نشان داد که تأثیر غلظتهای هورمونی برای تمام فاکتورهای مورد بررسی معنی دار بوده و بیشترین درصد ریشه زایی، بلندترین طول ریشه، میانگین طول ریشه، تعداد ریشه و میزان ماده خشک ریشه در تیمار 4000 ppm هورمون IBA حاصل شد. این در حالی است که، اثر بسترها بر هیچکدام از فاکتورهای مورد بررسی معنی دار نبود. با این حال بهترین شرایط در بستر کوکوپیت+ماسه مشاهده شد.

Authors

صدیقه شکری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیع

حسین زارعی

استادیاران گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • خوشخوی، م. (1382). گیاه‌افزایی (ازدیاد نبات) مبانی و روشها. جلد ...
  • زرین‌بال، م. معلمی، ن.ا. دانشور، م.ح. (1384). اثر غلظتهای مختلف ...
  • فهیمی، ح. (1387). تنظیم‌کننده‌های رشد گیاهی. انتشارات دانشگاه تهران. چاپ ...
  • Balakrishna, M. and Bhattacharjee, S.K. 1991. Studies On propagation of ...
  • Mohammed, M.a. and Nabila, S.K. (2001). Auxin, wounding and propagation ...
  • Wright, R.D., Rein, W.H. and Virginia, J.R.S. (1992). Propagation medium ...
  • Wrigley, J. and Fagg, M. (1993). Bottle brushes, Paperbarks and ...
  • نمایش کامل مراجع