CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر محلول پاشی سولفات نیکل و اوره بر رشد زایشی و ویژگی های کمی و کیفی میوه توت فرنگی رقم پاجارو (Fragaria ananassa Duch. cv. Pajaro)

عنوان مقاله: اثر محلول پاشی سولفات نیکل و اوره بر رشد زایشی و ویژگی های کمی و کیفی میوه توت فرنگی رقم پاجارو (Fragaria ananassa Duch. cv. Pajaro)
شناسه ملی مقاله: JR_STGC-2-3_005
منتشر شده در در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

روح اله رنجبر
سعید عشقی
مسلم رستمی

خلاصه مقاله:
چکیده در این پژوهش، اثر محلول پاشی سولفات نیکل و اوره بر رشد زایشی، عملکرد و برخی ویژگی های کیفی میوه توت فرنگی مطالعه شد. گیاهان دختری ریشه دار شده توت فرنگی، رقم پاجارو، در گلدان های ۳ لیتری در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز کاشته شدند. گیاهان مستقر شده در مرحله ۴ تا ۵ برگی با سولفات نیکل در غلظت های صفر، ۱۵۰، ۳۰۰ و ۴۵۰ میلی گرم در لیتر و اوره در غلظت های صفر و ۲ گرم در لیتر محلول پاشی شدند. عملکرد، وزن اولین، دومین و سومین میوه، نسبت طول به قطر میوه، تعداد گل آذین و تعداد گل در گل آذین از ویژگی های مورد نظر رشد زایشی و ویتامین ث، درصد مواد جامد محلول و اسید کل از ویژگی های کیفی میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمار ۳۰۰ میلی گرم در لیتر سولفات نیکل بدون اوره باعث افزایش معنی دار عملکرد، وزن میوه های اولیه و ثانویه و تعداد گل آذین نسبت به شاهد شد. هم چنین تیمار ۳۰۰ میلی گرم در لیتر سولفات نیکل همراه با ۲ گرم در لیتر اوره بیشترین میزان اسید کل (۷۵/۰ درصد) را دارا بود. در مجموع، محلول پاشی سولفات نیکل با غلظت ۳۰۰ میلی گرم در لیتر همراه با ۲ گرم در لیتر اوره برای افزایش عملکرد توت فرنگی پیشنهاد می شود.

کلمات کلیدی:
Keywords: Nickel, Urea, Strawberry, Yield., واژه های کلیدی : نیکل، اوره، توت فرنگی، عملکرد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1462191/