بررسی اثر کیفیت آب های مختلف بر میزان ماندگاری سه رقم رُز شاخه بریده در زنجان

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,434

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_1050

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

رز با نام علمی Rosa hybrida متعلق به خانواده Rosaceae یکی ازگل های بسیار زیبا و جذاب در دنیا بوده که سهم قابل توجهی از تجارت گل وگیاهان زینتی جهان را به خود اختصاص داده است. به منظور بررسی اثر کیفیت آب های مختلف بر طول عمر سه رقم مختلف گل رز، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در سال 1389 در شهر زنجان انجام گرفت. تیمارهای مورد بررسی عبارت بودند از، نوع آب در سه سطح شامل: آب چاه، آب شهری و آب مقطر، به همراه سه رقم مختلف گل رز شامل) High Magicزرد آتشی)وHigh Delicate (صورتی) و Upper Class (به رنگ قرمز). بطری هایی یک لیتری برای انجام آزمایش انتخاب شده و کاملاً تمیز و ضد عفونی گردیدند. آب های انتخابی به مقدار 900 میلی لیتر به همراه 50 میلی گرم ساکارز و 5/0 میلی لیتر وایتکس در ظروف مورد نظر ریخته شدند. سه شاخه از هر رقم به طول 40 سانتی متر با حفظ چهار برگ انتهایی و حذف سایر برگ ها و تیغ ها در بطری های آزمایش قرار داده شدند. در طول آزمایش دما و رطوبت نسبی شبانه روز ثبت گردید. اندازه گیری های صفات مختلف در طول دوره آزمایش به دقت انجام گرفت و با استفاده از نرم افزار آماری Mstat.c آنالیز گردید. نتایج نشان داد که نوع آب بر میزان شادابی، وزن شاخه و میزان باز شدن غنچه بعد از دو روز در سطح 1% و بر میزان باز شدن گل بعد از 5 روز موثر بوده است. همچنین بین ارقام از نظر جذب آب و میزان شادابی و ماندگاری در سطح 1% اختلاف معنی داری وجو د داشت. در مجموع نتایج نشان داد که استفاده از آب مقطر در مقایسه با آب شهری و آب چاه، تیمار بسیار مناسبی برای افزایش ماندگاری و حفظ شادابی گل رز شاخه بریده می باشد. آب چاه دارای بالاترین میزان بیکربنات، شوری(2410 میکروزیمنس بر سانتی متر) و سختی کل بود و آب شهری در مرتبه دوم قرار داشت. همچنین اثر متقابل این دو فاکتور بر باز شدن گل بعد از 2 و 5 روز در سطح 5% معنی دار شد به طوری که در تیمار آب چاه و رقم زرد آتشی، میزان باز شدن کامل گل در 2 روز بعد از اعمال تیمار، به بیش از 90 درصد رسید و این میزان در رقم صورتی با آب مقطر کمتر از 60 درصد بود

Authors

نیما پیشکاری

دانشجوی کارشناسی ارشد گل و گیاه زینتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

جعفر محمدی

استادیارگروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

سیدنجم الدین مرتضوی

استاد مدعو گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

درویشعلی عموزاد

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحدسوادکوه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Hershey, David R., (1993). Evaluation of Irrigation Water Quality, the ...
  • Lancaster, D. M. (1975). Effects of Saline Water on Keeping ...
  • -Wasea-Abdl & A. Asrar (1998). Effect of Using Different Water ...
  • Webber. T(1969). Damage to Plants and Flowers by Fluoridated Tap ...
  • نمایش کامل مراجع