اثر تراکم گیاهی بر عملکرد دانه و خصوصیات مرفوفیزیولوژیک سه ژنوتیپ آفتابگردان در شرایط دیم و آبی استان گلستان

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 999

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_1065

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

به منظور تعیین تراکم مطلوب بوته سه رقم آفتابگردان، طی سال 1388 در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی گنبد آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار در شرایط دیم و آبی اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه رقم فرخ، آذرگل و CMSG6 x R- 43 از ارقام هیبرید روغنی، و چهار فاصله بوته 20، 25، 3/33 و50 سانتی متر در روی ردیف های کاشت به فاصله ردیف ثابت 50 سانتی متر بود که به ترتیب تراکم های 10، 8، 6 و 4 بوته در مترمربع را ایجاد کرد. در این آزمایش تعداد روز تا پایان گلدهی، تعداد برگ، شاخص زایشی و تعداد دانه پر اندازه گیری شد. نتایج حاصل از داده های مورد بررسی نشان داد که از بین صفات اندازه گیری شده اثر ساده رقم و تراکم بر تمامی صفات مورد بررسی به جز اثر تراکم بر صفت تعداد برگ در بوته و شاخص زایشی در شرایط آبی معنی دار شده است. همچنین اثر متقابل رقم و تراکم تنها بر صفت تعداد روز تا پایان گلدهی و شاخص زایشی در سطح احتمال یک درصد در شرایط آبی و دیم معنی دار بود. تعداد برگ در بوته بیشترین همبستگی را با تعداد دانه پر در طبق در شرایط آبی و دیم به ترتیب با (**58/0=r) و (**53/0=r) نشان داد. در مجموع نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تراکم 4 بوته در مترمربع مناسبترین تراکم بوته برای بدست آوردن عملکرد مطلوب دانه در طبق برای ارقام مورد بررسی می باشد.

Keywords:

Authors

بهروز سمیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت

همت الله پیردشتی

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

سجاد طورانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • جنتی، م. ر. 1381. تاثیر آرایش کاشت بر رشد، عملکرد ...
  • پایان نامه کارشناسی ارشد زراعت. دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان. ...
  • میرشکاری، ب، خدابنده، ن.، آلیاری، 5.، و الف، سلطانی. 1380. ...
  • Zubaer, M. A., A. K. Chowdhury., M. Z. Islam., T. ...
  • نمایش کامل مراجع