تأثیر کمپوست قارچ مصرف شده(SMC) بر عملکرد و اجزای عملکرد بذر گیاه دارویی مرزه (Satureja hortensis )

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,488

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_1082

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

کاربرد روز افزون کودهای شیمیایی در کشاورزی باعث بروز خسارات جبران ناپذیر زیست محیطی، شده است. یکی از راهکارهای تولید سالم گیاهان دارویی و کاهش مصرف کودهای شیمیایی استفاده از کودهای آلی می باشد به منظور بررسی تاثیر پسماند کمپوست قارچ برتولید بذر گیاه دارویی مرزه آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1389 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل نسبتهای حجمی صفر(شاهد)، 10، 20، 30، 40 و 50 درصد پس ماند کمپوست قارچ (SMC) شسته شده و شسته نشده بود. محیط کشت پایه در این آزمایش شامل 3 قسمت خاک و یک قسمت ماسه بود. نتایج نشان دهنده تأثیر مثبت آبشویی بر صفات رویشی ارتفاع، قطر ساقه و تعداد شاخه های فرعی و صفات زایشی عملکرد بذر و وزن هزار دانه می باشد که در اکثر صفات اندازه گیری شده در 40 درصد شسته شده بهترین نتیجه را داد و کمترین مقدار آن صفات مربوط به تیمارهای 40 و 50 درصد SMC شسته نشده بود بجز صفت شاخص برداشت که در 20 درصد شسته شده بهترین نتیجه را داشت. در نتیجه با توجه به هدف و نیاز مورد کشت مرزه ، اگر هدف تولید بذر باشد تیمار 40 درصد شسته شده بدلیل کافی بودن مواد غذایی و عدم سمیت عناصر موجود درSMC بهترین تیمار خواهد بود. به طور کلی، کمترین عملکرد را تیمار 50 درصد شسته نشده داشت که به نظر می رسد این به دلیل ایجاد سمیت مواد غذایی و رقابت منفی که بین یونهای موجود در محیط شور خاک با عناصر غذایی در جذب توسط گیاه وجود دارد باشد.

Authors

مهدی رحمانیان

دانشگاه محقق اردبیلی دانشکده کشاورزی، گروه باغبانی

جواد هادیان

پ‍‍‍‍‍‍ژوهشکده گیاهان دارویی، دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • -- عزیزی، م.، باغانی، م.، لکزیان، ا. و ارویی، ح. ...
  • فلاحی، ج. 1388 تاثیر کودهای بیولوژیک و شیمیایی بر خصوصیات ...
  • وهابی ماشک، ف.، میر سید حسینی، ح.، شرفا، م. و ...
  • Mishra, B. B. and Nayak, K. C. 2004. Organic farming ...
  • نمایش کامل مراجع