بررسی عملکرد و اجزای عملکرد لاین های عدس در شرایط کشت تاخیری

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 975

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_1102

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

به منظور ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد لاین های عدس در شرایط کشت تاخیری، آزمایشی در فصل زراعی 1389 در منطقه اردبیل انجام شد. در این آزمایش 13 لاین عدس به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. منشاء کلیه لاین ها به غیر از شاهد محلی از ایکاردا بود. فاکتور اول شامل سه تاریخ کاشت 15 فروردین، 30 فروردین و 15 اردیبهشت طوری در نظر گرفته شد که تاریخ کاشت سوم در انتهای فصل با تنش گرمایی مواجه شود و فاکتور دوم نیز لاین های عدس بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد اثر تاریخ کاشت و لاین از نظر کلیه صفات معنی دار است. اثر متقابل لاین در تاریخ کاشت نیز در صفات تعداد روز تا گلدهی، تعداد روز تا رسیدگی، تعداد ساقه ثانویه، درصد غلاف پر، تعداد دانه در بوته و وزن صد دانه معنی دار بود. اختلاف بین تاریخ های کاشت از نظر صفت عملکرد دانه معنی دار و کاهش عملکرد دانه در تاریخ کاشت سوم نسبت به تاریخ کاشت اول 9/48 درصد بود که ناشی از کشت تاخیری و اثرات تنش گرمایی می باشد که لاین ها در تاریخ کاشت سوم در انتهای فصل با آن روبرو شدند و به خاطر سقط گل ها و کاهش دوره رشد زایشی، عملکرد پایین تری از خود نشان دادند. بررسی شاخص های تحمل به تنش با در نظر گرفتن تاریخ کاشت اول به عنوان عملکرد بالقوه هر لاین در محیط بدون تنش و تاریخ کاشت سوم به عنوان عملکرد هر لاین در محیط تنش نشان داد که لاین ILL-10074 با 68/0STI= تحمل به تنش بالاتری از خود نشان داد و عملکرد بالایی هم دارد.

Authors

جمال رحیمی درآباد

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

رسول اصغری زکریا

عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی شهرستان اردبیل

علی اکبر ایمانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

حسین مصطفایی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :