اثر کشت مخلوط مخلوط افزایشی ذرت (Zea mays) و سویا (Glycine max) برکاهش زیست توده علف های هرز

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,180

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_1164

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

به منظور بررسی تاثیر سیستم کشت مخلوط ذرت دانه ای و سویا بر روند تغییرات ماده خشک علف های هرز آزمایشی با استفاده از روش افزایشی با نسبت اختلاط (20% سویا + 100% ذرت) ، (30% سویا+ 100% ذرت)، ، (40% سویا + 100% ذرت) ، (50% سویا + 100% ذرت) و (60% سویا + 100% ذرت) ، (70% سویا + 100% ذرت ) در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 89 به اجرا درآمد . نتایج نشان داد که بیشترین عملکرددانه ذرت به میزان 623/13856 کیلوگرم در هکتار از نسبت (100% ذرت + 50% سویا) با کنترل علف هرز و بیشترین عملکرددانه سویا به میزان 470/1774 کیلوگرم در هکتار از تیمار تک کشتی سویا با کنترل علف هرز به دست آمد. اثر الگوی کاشت بر میزان ماده خشک علف های هرزدرسطح یک درصد مؤثر بود و سیستم کشت مخلوط نسبت به تک کشتی در کنترل علف های هرز بهتربوده است. بررسی تراکم نسبی گونه های علف هرز نشان داد که علف هرز سوروف (Echinochloa crus-galli )، با 60/54 درصد تراکم، علف هرز غالب مزرعه بود و علف های هرز تاج خروس سفید ( Amaranthus albus)،سلمه تره(Chenopodiu album)، پیچک (Convolvulus arvensis)، دم روباهی (Alopecurus myosuroides)، اسپرس(Onebrychis vicifolia) و تاج خروس رونده (Amaranthus blitoides) به ترتیب در رده های بعدی قرارداشتند. مقادیر نسبت برابری زمین بیش از یک (48/1) در کشت مخلوط افزایشی (%100 ذرت + %50 سویا) مزیت کشت مخلوط نسبت به تک کشتی را نشان داد.

Authors

سحر رستم خانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

خلیل جمشیدی

استادیار ان گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Schippers, P. & kropff, M. J. 2001. Competition for light ...
  • Zaefarian _ F., Aghaalikhani, M., Rahimian Mashhadi, H., Zand, E. ...
  • Banik , P., A. Midya, B. K. Sarkar and . ...
  • Samarajeewa, K. B. D. P., H. Takatsugu and O. Shinyo. ...
  • Silva, P.S.L, T.M.S.Cunha _ R.C. Oliveira, K.M.B. Silva and O.F ...
  • نمایش کامل مراجع