تحلیل استنادی مآخذ پایان نامه های دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز (۱۳۹۴-۱۳۸۸)

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 113

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CJS-4-1_003

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1401

Abstract:

سابقه و هدف: یکی از شیوه های مهم ارزیابی وضعیت بهره برداری منابع مورد استفاده دانشجویان در تدوین پایان نامه ها، تحلیل استنادی است. هدف این پژوهش، بررسی وضعیت استناد در پایان نامه های دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز طی سال های ۱۳۹۴- ۱۳۸۸ می باشد. مواد و روش ها: برای انجام این پژوهش از روش تحلیل استنادی استفاده شده است و جامعه آماری این پژوهش را ۳۰۴۸ استناد تشکیل می دهد که از منابع و مآخذ ۲۰ عنوان پایان نامه دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی در دانشگاه شهید چمران اهواز استخراج گردیده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار اکسل استفاده شد. یافته ها: یافته ها نشان داد که نشریات با تعداد ۱۶۹۶ استناد (۵۵/۶۴%) بالاترین میزان استناد را دارند و میانگین متوسط استناد برای هر پایان نامه ۱۵۲/۴ استناد است، همچنین استناد به منابع لاتین بیشتر از میزان استناد به منابع فارسی است. زبان انگلیسی با ۲۰۵۰ استناد (۶۷/۲۷%) بیشترین استناد را دارد. الگوی نویسندگی مقالات فارسی و لاتین بیشتر به صورت یک نویسندگی می باشد. پراستنادترین مولفان و منابع، نیم عمر منابع شناسایی شدند. میزان استناد دانشجویان به تولیدات علمی استادان راهنما و مشاور بسیار کم است؛ به طوری که از مجموع ۳۰۴۸ استناد فقط ۱۸۰ استناد (۵/۹۰ %)از کل استنادها مربوط به آثار علمی استادان راهنما و مشاور بوده است. نتیجه گیری: در نگارش پایان نامه ها بیشتر از منابع لاتین استفاده شده است. منابع و مولفان پراستناد مشخص شده می تواند در انتخاب منابع کتابخانه به کار گرفته شود و با توجه به نیم عمر منابع که معیاری برای سنجش تازگی منابع است، می توان نتیجه گرفت که از منابع جدید استفاده نشده است.

Keywords:

Citation Analysis , Half-life of resources , PhD thesis , Shahid Chamran University of Ahwaz , Knowledge and Information Science , تحلیل استنادی , نیم عمر منابع , پایان نامه های دکتری , دانشگاه شهید چمران اهواز , علم اطلاعات و دانش شناسی.

Authors

سعید ملک محمدی

Publication Supervisor of Institute for Higher Education ACECR, Khouzestan, Ahvaz, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Osareh F, Heidary GH, Zarea Farashbandi F, Haji Zeinolabedini M. ...
  • Zandian F, Ashouri N. The Study of Adjustment of Citations ...
  • نمایش کامل مراجع