CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر سرطان تیروئید و راه های درمانی آن بر ناباروری در زنان

عنوان مقاله: تاثیر سرطان تیروئید و راه های درمانی آن بر ناباروری در زنان
شناسه ملی مقاله: WMCONF06_028
منتشر شده در ششمین کنفرانس بین المللی زنان،زایمان،ناباروری و بهداشت روانی در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

غزل فیروزی - مرکز تحقیقات بالینی علوم سلامت، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران.گروه علوم آزمایشگاهی، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان، ایران.
حانیه احمدپور - مرکز تحقیقات بالینی علوم سلامت، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران.گروه علوم آزمایشگاهی، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان، ایران.
راضیه گرگانلی دوجی - مرکز تحقیقات بالینی علوم سلامت، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران.گروه پرستاری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان، ایران.
زهرا لطفی - مرکز تحقیقات بالینی علوم سلامت، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران.گروه پرستاری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه و هدف؛ زنان به دلایل مختلفی مشکلات ناباروری را تجربه می کنند. برخی از مشکلات سلامتی و بیماری ها مانند سرطانو درمان آن موجب ناباروری احتمالی در زنان می گردد. در بسیاری از موارد، جراحی یا درمان های سرطان از جمله سرطانتیروئید می تواند بیشتر از خود سرطان در برخی از بخش های فرایند تولید مثل تداخل داشته باشد و بر توانایی یک خانم برایبچه دار شدن تاثیر بگذارد. در این مقاله قصد داریم که به تاثیر این سرطان و راه های درمانی آن بر ناباروری در زنان بپردازیم.روش تحقیق؛ مطالعه حاضر مروری می باشد و اطلاعات مربوطه ازپایگاه های PubMed ، Scopus ، Scholer Google وMagiran جستجو شد. تجزیه و تحلیل داده ها به صورت کیفی انجام شده است. یافته؛ تحقیقات حاکی از آن است که تیروئید و هورمون های مترشحه از آن نقش بسزایی در باروری فرد دارند. کسی که مبتلا بهاین سرطان است در بیشتر موارد غده تیروئید خود را جراحی می کند و سپس از دیگر روش های درمانی مانند ید درمانی، شیمیدرمانی و .. برای بهبود وضعیت خود استفاده می کند؛ این راه های درمانی ممکن است منجر به بی نظمی در تخمک گذاری،چرخه قاعدگی و یا برهم خوردن تعادل هورمون ها شود. نتیجه گیری؛ سرطان تیروئید و روش های درمانی آن سبب ناباروری بلند مدت یا نارسایی دائمی تخمدان ها نمی شود اما ممکنبه مقدار کمی در فرایند باروری اختلالاتی را ایجاد کند که اگر به موقع تشخیص داده شود و درمان مناسب صورت گیرد، مشکلیبرای فرد از لحاظ باروری ایجاد نمی شود

کلمات کلیدی:
ناباروری، سرطان تیروئید، درمان، ید درمانی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1470861/