جداسازی و شناسایی مولکولی جدایه های گالی باکتریوم آناتیس در مزارع پرورش مرغان تخم گذار
Publish place: Journal of Veterinary Research، Vol: 77، Issue: 1
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 234
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JVR-77-1_003
تاریخ نمایه سازی: 1 تیر 1401
Abstract:
زمینه مطالعه: گالی باکتریوم آناتیس گونه ای نوظهور از خانواده پاستورلاسه است. این پاتوژن فرصت طلب به عنوان بخشی از فلور طبیعی دستگاه تنفس فوقانی و قسمت های انتهایی دستگاه تولید مثل طیور در صورت فراهم شدن شرایط مناسب سبب ایجاد عوارض مختلفی از جمله سالپنژیت، پریتونیت و کاهش تولید تخم مرغ تا حدود ۱۰ درصد به همراه مرگ و میر در گله های مرغ تخم گذار می شود. با توجه به این که افزایش مقاومت های آنتی بیوتیکی در مورد این باکتری در مطالعات قبلی به اثبات رسیده، عدم توجه به آلودگی با گالی باکتریوم در گله های مرغ تخم گذار هزینه های بالایی به مزارع پرورش مرغ تخم گذار تحمیل می کند. از سوی دیگر با توجه به عدم ایجاد علائم اختصاصی در درگیری های ایجاد شده با این باکتری، تا به امروز توجه لازم برای انجام مطالعه جامعی در مورد وضعیت این بیماری در ایران وجود نداشته است.هدف: بررسی میزان آلودگی به گالی باکتریوم آناتیس در گله های مرغ تخم گذار صنعتی در برخی از استان های ایران به عنوان نمونه ای برای آغاز فرآیند تعیین میزان شیوع گالی باکتریوم در کشور.روشکار: تعداد ۲۹۵ نمونه سوآب نایی از ۱۰ گله مرغ تخم گذار اخذ گردید که پس از طی مراحل جداسازی و کشت باکتری و خالص سازی آن، بررسی پرگنه های نهایی با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز مطابق دستور العمل های استاندارد انجام شد.نتایج: ۷۲/۴۳ درصد از نمونه ها در مجموع مثبت تشخیص داده شدند.نتیجهگیری نهایی: مطالعه حاضر نشان داد که گله های تخم گذار در ایران آلوده به گالی باکتریوم آناتیس بوده و لازم است فرآیند ردیابی، پیشگیری و درمان عوامل کاهش تولید طیور تخم گذار و اقدامات لازم جهت کنترل این باکتری انجام پذیرد.
Keywords:
گالی باکتریوم آناتیس , خانواده پاستورلاسه , مرغان تخم گذار , افت تولید تخم مرغ , واکنش زنجیره ای پلیمراز
Authors
مرتضی حدادیان
دانش آموخته دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سعید عطائی کچویی
گروه تحقیق و تشخیص بیماری های طیور موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
محمدرضا محزونیه
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
رامک یحیی رعیت
گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
وحید کریمی
گروه بیماری های طیور، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :