CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تجزیه و تحلیل مخاطرات انسانی محیط کار درحوزه بهداشت، ایمنی، محیط زیست به روش های تلفیقی EFMEA & SHERPA ( مطالعه موردی: شرکت تولیدی صندلی خودرو)

عنوان مقاله: تجزیه و تحلیل مخاطرات انسانی محیط کار درحوزه بهداشت، ایمنی، محیط زیست به روش های تلفیقی EFMEA & SHERPA ( مطالعه موردی: شرکت تولیدی صندلی خودرو)
شناسه ملی مقاله: JR_ENVJ-4-65_005
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

سونا حیادخت - گروه محیط زیست،دانشکده علوم و فنون دریایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
سید علی جوزی - گروه محیط زیست،دانشکده فنی و مهندسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
مهناز میرزاابراهیم طهرانی - گروه محیط زیست،دانشکده فنی و مهندسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

خلاصه مقاله:
بروز خطای انسانی در محیط های شغلی امری اجتناب ناپذیر می باشد که می تواند خسارات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. لذا این پژوهش با هدف شناسایی و پیش بینی خطای انسانی و ارزیابی ریسک های زیست محیطی و ارائه راهکارهای کنترلی جهت کاهش خطاها و ریسک های بحرانی با استفاده از تکنیکSHERPA و EFMEA در شرکت تولیدی صندلی خودرو انجام گرفت. این مطالعه علمی پژوهشی در شرکت تولیدی صندلی خودرو اجرا شد که برگه های SHERPA و EFMEA از روش های مشاهده و مصاحبه و آنالیز سلسله مراتبی وظیفه HTA تکمیل گردید. از رویکرد پیش بینی و کاهش خطای انسانی برای شناسایی خطای انسانی در ایستگاه های کاری و ارزیابی ریسک های زیست محیطی برای جنبه های محیط زیستی استفاده و راهکارهای کنترلی ارائه گردید. تجزیه و تحلیل برگه های SHERPAنشان داد تعداد کل خطاهای انسانی شناسایی شده در وظایف شغلی، ۴۳ خطا می باشد که از این تعداد ۵۳/۴۶% خطاها از نوع عملکردی، ۲۷/۹% خطاها از نوع بازدیدی، ۱۳/۹۴% خطاها از نوع بازیابی و ۴/۶۴% خطاها مربوط به خطای انتخابی می باشند و نتایج حاصل از ارزیابی ریسک های زیست محیطی EFMEA نشان داد از ۱۴ریسک شناسایی شده ۴۲/۸۵% ریسک های بحرانی (H)، ۱۴/۲۸% ریسک های متوسط (M) و ۴۲/۸۵% ریسک های پایین (L) می باشند. بارزترین خطای این شرکت مربوط به خطای عملکردی و بازدیدی و بیش ترین ریسک های زیست محیطی مربوط به خروجی های واحد رنگ می باشد. لذا آموزش کارکنان و سرپرستان و تدوین دستورالعمل های کاری جهت نظارت و بازرسی دقیق اپراتورها و انجام اقدامات مناسب در صورت بروز نقص در این سازمان، در اولویت اقدامات اصلاحی قرار گرفت.

کلمات کلیدی:
خطای انسانی, تکنیک SHERPA, تکنیکEFMEA, تکنیکHTA, کارخانه تولیدصندلی خودرو

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1472337/