CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ارزش تشخیصی کولپوسکوپی در تشخیص سرطان سرویکس با مرجعیت یافته های هیستوپاتولوژیک

عنوان مقاله: بررسی ارزش تشخیصی کولپوسکوپی در تشخیص سرطان سرویکس با مرجعیت یافته های هیستوپاتولوژیک
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-25-3_001
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهره یوسفی رودسری - استاد گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
نوریه شریفی سیستانی - دانشیار گروه آسیب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
ملیحه حسن زاده مفرد - استاد گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
نگار مروت دار - استادیار گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
الهه سعیدی - دستیار تخصصی گروه زنان و مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
محیا لبافچی - دستیار تخصصی گروه زنان و مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: یکی از مهم ترین علل مرگ ناشی از سرطان در زنان، سرطان سرویکس می باشد. با استفاده از رویکردهای غربالگری کم هزینه و در دسترس، کشف زودهنگام موارد پیش ساز و یا بیماری مراحل اولیه میسر بوده و این موضوع با کاهش مرگ و میر بیماران همراهی دارد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه یافته های حاصل از کولپوسکوپی و یافته های هیستولوژیک در نمونه های بیوپسی کولپوسکوپیک سرویکس انجام شد.روش کار: این مطالعه مقطعی در سال ۹۶-۱۳۹۵ بر روی ۲۰۰ نفر از بیماران مراجعه کننده به کلینیک ژنیکولوژی انکولوژی بیمارستان قائم مشهد با اندیکاسیون کولپوسکوپی انجام گرفت. این اندیکاسیون ها شامل: نمونه غیرطبیعی پاپ اسمیر،خونریزی به دنبال نزدیکی، ظاهر غیرطبیعی دهانه رحم و یا واژن در معاینه و وجود HPV پرخطر در آزمایشات بود. در صورت وجود سابقه پاپ اسمیر غیر طبیعی و یا بیوپسی به علت ضایعات مشکوک سرویکس، افراد از مطالعه خارج می شدند. در ابتدا با استفاده از اطلاعات موجود در پرونده، علت درخواست کولپوسکوپی، پاپ اسمیر و وضعیت HPV استخراج می شد. در مرحله بعد تحت نظر دو متخصص زنان با فلوشیپ فوق تخصصی انکولوژی، کولپوسکوپی انجام و یافته های حین انجام کولپوسکوپی ثبت گردید. در نهایت با مشخص شدن جواب آسیب شناسی، داده ها بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۳) انجام شد.یافته­ها: نتیجه تشخیص پزشک در پایان کولپوسکوپی در ۱۶۲ بیمار (۵/۸۱%) غیرطبیعی بود. در نتیجه آسیب شناسی کولپوسکوپی، نتایج نشان دهنده پاتولوژی غیر طبیعی در ۱۲۰ بیمار (۶۰%) بود. شایع ترین پاتولوژی گزارش شده به ترتیب CIN۱ (۴/۸۷%)، CIN۲ (۲/۹%) و CIN۳ (۳/۲%) بود. میزان تطابق نتیجه کولپوسکوپی با جواب آسیب شناسی حاصل از آن در ۴۲ نفر (۲۱%) بیماران وجود داشت. حساسیت کولپوسکوپی در مقایسه با نتیجه آسیب شناسی ۸۹% و میزان اختصاصیت آن ۳۰% بود. میزان ارزش اخباری مثبت و منفی کولپوسکوپی در مقایسه با نتیجه آسیب شناسی ۶۵% و ۶۴% گزارش شد.نتیجه­گیری: کولپوسکوپی در تشخیص ضایعات پاتولوژیک سرویکس از حساسیت قابل قبولی برخوردار است، ولی در مقابل ویژگی پایینی دارد، لذا از این آزمون غربالگری/تشخیصی می توان در یکی از مراحل غربالگری چندمرحله ای (بعد از غربالگری اولیه با پاپ اسمیر) استفاده نمود و در صورت وجود یافته غیرطبیعی در طی کولپوسکوپی، نسبت به انجام بیوپسی اقدام نمود.

کلمات کلیدی:
بیوپسی, پاپ اسمیر, سرطان سرویکس, کولپوسکوپی, هیستولوژی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1472741/