نقش ارتفاع تاج پوشش گیاهی فضاهای سبز شهری بر آسایش زیست اقلیمی انسان (نمونه موردی: پارک ناژوان اصفهان)

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 173

This Paper With 34 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GIAJ-12-42_008

تاریخ نمایه سازی: 4 تیر 1401

Abstract:

پوشش گیاهی، علاوه بر ویژگی­های دمایی یک منطقه در بهبود آسایش زیستی موثر است و یکی از ابزارهای پرکاربرد و موثر در طراحی می­باشد. تغییرات اقلیمی از جمله مخاطراتی هستند که اهمیت پوشش گیاهی را افزایش می­دهد. هدف پژوهش حاضر، نقش ارتفاع تاج پوشش­های گیاهی و میزان تاثیرگذاری آنها در قسمتی از فضای باز شهری پارک ناژوان، در غرب شهر اصفهان است. روش جمع آوری اطلاعات، به صورت میدانی، تحلیلی و سنجشی، با روش تحلیل مقایسه­ گزینه­های پیشنهادی در طراحی با ­استفاده از شبیه­سازی در نرم­افزار ENVI-met(۴.۴.۴) در ۹ الگوی متفاوت پوشش گیاهی با نوع گیاه ثابت در ده نقطه مختلف از سایت در تاریخ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸، می­باشد و معیار­های مورد سنجش آسایش زیستی در سایت، عبارتند از، دمای هوا، رطوبت نسبی، سرعت باد و دمای متوسط تابشی و شاخص مورد استفاده در این پژوهش،PMV است که یکی از جامع­ترین روش­های تخمین آسایش زیستی است. نتایج، حاکی از آن است که میزان اختلاف PMV در سناریوهای SC۲.۱، SC۲.۴ و SC۲.۷ که تنها درختان۲، ۱۰ و ۲۰ متری هستند، به­ترتیب ۰.۲۱، ۱.۱۸ و ۱.۷۶ است، به­طوری­که با افزایش ارتفاع تاج درختان و ایجاد سایه بلندتر، میزان آسایش زیست اقلیمی انسان افزایش می­یابد، علاوه بر آن افزایش ارتفاع توپوگرافی هم بر میزان آسایش زیستی موثر است و باعث افزایش آسایش زیستی می­شود. بنابراین، رابطه معناداری میان ارتفاع تاج پوشش گیاهی و آسایش زیستی وجود دارد. این یافته­ها، می­تواند کاربردهای استفاده از پوشش گیاهی مناسب را برای پارک­های شهری داشته باشد.

Authors

رومینا تفویضی

دانشجوی ارشد معماری منظر، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

امین حبیبی

استادیار، دکتری معماری منظر، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

مهدی شیبانی

استاد، کارشناسی ارشد معماری منظر، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

رزا وکیلی نژاد

استادیار، دکتری معماری، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • خیرآبادی، فواد؛ نورمحمدزاد، حسین؛ علیزاده، هوشمند. (۱۳۹۶). نقش جهت­گیری کالبد ...
  • کاویانی، محمدرضا. (۱۳۹۱). میکروکلیماتولوژی، سمت (سازمان مطالعه و تدوین کتب ...
  • https://www.gisoom.com/book/۱۸۶۸۰۷۴/%DA%A۹%D۸%AA%D۸%A۷%D۸%A۸-%D۹%۸۵%DB%۸C%DA%A۹%D۸%B۱%D۹%۸۸%DA%A۹%D۹%۸۴%DB%۸C%D۹%۸۵%D۸%A۷%D۸%AA%D۹%۸۸%D۹%۸۴%D۹%۸۸%DA%۹۸%DB%۸C/کسمایی، مرتضی. (۱۳۹۲). اقلیم و معماری، خاک، چاپ پنجم، اصفهان.https://www.gisoom.com/book/۱۹۷۸۳۷۶/%DA%A۹%D۸%AA%D۸%A۷%D۸%A۸-%D۸%A۷%D۹%۸۲%D۹%۸۴%DB%۸C%D۹%۸۵-%D۹%۸۸-%D۹%۸۵%D۸%B۹%D۹%۸۵%D۸%A۷%D۸%B۱%DB%۸C/هماهمی، ...
  • نمایش کامل مراجع