تعیین رابطه بین تنوع و تراکم ماهیان رودخانه کارون و بار آلودگی در محدوده شهر اهواز در چهار فصل سال با استفاده از شاخص WQI (حدفاصل زرگان- ام اطمیر )

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,415

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ESPME02_091

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1391

Abstract:

رودخانه کارون در بازه مطالعاتی به دلیل روند رو به رشد جمعیت، استقرار صنایع بزرگ و مادر در شهر اهواز از محدوده های بحرانی به حساب می آید. این مطالعه با هدف مشخص کردن رابطه بین تنوع و تراکم ماهیان رودخانه کارون و بار آلودگی در محدوده ی شهر اهواز ( حدفاصل زرگان و ام الطمیر) انجام شد. شاخص های مورد بررسی در این مطالعه عبارتند از؛ تعیین شاخص کیفی آب WQI، شاخص غالبیت سیمپسون، شاخص تنوع گونه ای شانون – وینر و شاخص یکنواختی کامارگو. نمونه برداری از بهار 1389 تا زمستان 1389 انجام شد هدف از انتخاب این دوره ی زمانی در نظر گرفتن 4 فصل سال است. بمنظور افزایش دقت در محاسبات آماری، نمونه برداری در هر ایستگاه3 بار تکرار می شد. نمونه های مربوط به آنالیز فیزیکوشیمیایی در بطری های ۵ لیتری و در کنار یخ تا آنالیز در آزمایشگاه نگهداری شدند .پارامتر های دما و pH در محل توسط دستگاههای پرتابل اندازه گیری شدند. ماهیان از محل صیدگاههای رودخانه کارون (حد فاصل زرگان تا ام اطمیر) تهیه شدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده نشان داد که بیشترین میزان شاخص WQI مربوط به ایستگاههای بالا دست رودخانه (ایستگاه 7،8،9،10) در فصل زمستان و همچنین ایستگاه چهارم در فصل پائیز می باشد. کمترین میزان WQI مربوط به ایستگاه دهم در فصل پائیز می باشد. همچنین بیشترین فراوانی ماهیان مربوط به ماهی بیاح و گربه ماهی نیش دار به ترتیب در فصل تابستان و پائیز می باشد. بر اساس بازدیدهای انجام شده در چهار فصل بیشترین مقدار غالبیت سیمپسون مربوط به فصل تابستان، بیشترین میزان شاخص تنوع شانون – وینر و شاخص یکنواختی گونه ای کامارگو در فصل بهار می باشد. بررسی های آماری نشان داد که شاخص تنوع شانوع با شاخص WQI در سطح 05/0 رابطه ی معنی دار مستقیم دارد همچنین شاخص غالبیت سیمپسون با WQI در سطح 05/0 رابطه ی معنی دار معکوس دارد.شاخص یکنواختی کامارگو با WQI رابطه ی معنی داری ندارد.

Keywords:

Authors

علی کاشانی صفار

کارشناس ارشد زیستگاهها و تنوع زیستی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اداره کل حفاظت محیط زست استان خوزستان، 1383، طرح جامع ...
  • امیری، سهیلا. 1380. بررسی های پساب های پرورش میگو در ...
  • بهرامعلی پور، مسعود؛ جعفری تبار، جهانبخش؛ طرفی، حسن.1382. اثر پساب ...
  • شیخ ستانی.:، 1380، تبیین شاخص‌های کیفی آبهای سطحی و کاربرد ...
  • هوشمندع، قدی.، سیدکابلی.ح. 1387، پهنه‌بندی وضعیت کیفی آب ردخانه‌کارون براساس ... [مقاله کنفرانسی]
  • American public health association .(2005). "Standard Methods for the examination ...
  • Moreia, A.B., Bisinoti, M.C., Nobre Gimenez, S.M., Santos Yabe, M.J., ...
  • NSF Consumer information. (2006). _ Quality Index, < _ .NSF.org> ...
  • Walk, M.F., Chase, R., Screpetis, A. (2001). "Standard Operating Procedure ...
  • نمایش کامل مراجع