CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ارتباط بین تکنولوژی اطلاعات و تمایل استفاده از خدمات الکترونیکی با نقش میانجی ادراک مشتری (مورد مطالعه: بانک صادرات قزوین)

عنوان مقاله: بررسی ارتباط بین تکنولوژی اطلاعات و تمایل استفاده از خدمات الکترونیکی با نقش میانجی ادراک مشتری (مورد مطالعه: بانک صادرات قزوین)
شناسه ملی مقاله: SPCONF07_867
منتشر شده در هفتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت در علوم انسانی در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدجواد موسوی رامندی - کارشناسی ارشد مدیریت ، دانشکده علوم انسانی،موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی تاکستان،ایران
منصوره گل میمی - دکتری مدیریت ، دانشکده علوم انسانی،موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی تاکستان،ایران
مهدی محمدی کوچصفهانی - دکتری مدیریت ، دانشکده علوم انسانی،موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی تاکستان،ایران

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین تکنولوژی اطلاعات و تمایل استفاده از خدمات الکترونیکی با نقش میانجی ادراک مشتری در بانک صادرات قزوین انجام شد. جامعه آماری شامل مشتریان بانک صادرات شهر قزوین بود که داده ها و اطلاعات مورد نیاز از میان ۳۸۴ نفر از مشتریان این بانک در سال ۱۴۰۰ با بهره گیری از ابزار پرسشنامه جمع آوری گردید. براساس نتایج به دست آمده، مشخص شد که فناوری اطلاعات ۲۴/۶ درصد تغییرات مربوط به متغیر تمایل به استفاده از خدمات بانکداری بانک صادرات قزوین را به طور مستقیم تبیین میکنند. از سویی دیگر، متغیر درک مشتری توانست بیش از ۸۸ درصد از اثر کل فناوری اطلاعات را از طریق غیرمستقیم بر تمایل به استفاده از خدمات الکترونیکی اعمال نموده و نقش خود را به عنوان میانجی به طور معنیداری ایفا نماید. به طور کلی، متغیرهای فناوری اطلاعات و درک مشتری در مجموع ۷۴/۷ درصد از تغییرات مربوط به متغیر تمایل به استفاده از خدمات الکترونیکی را تبیین کرده و مابقی آن ۲۵/۳) درصد تغییرات) مربوط به سایر عواملی است که در این پژوهش بررسی نشده اند. در تجزیه و تحلیل مولفه های مربوط به متغیر سهولت استفاده درک شده مشخص شد که مولفه ی ساده بودن خدمات الکترونیکی در جهت انجام امور بانکی با بار عاملی ۰/۹۶۷ مهمترین مولفه ی موثر بر میزان تمایل به استفاده از خدمات الکترونیکی بانک صادرات قزوین توسط مشتریان این بانک بود. برای متغیرهای اعتبار درک شده و هزینه ی درک شده، به ترتیب مولفه های کسب اعتبار از طریق عدم افشای اطلاعات بانکی و عدم وقتگیر و پر زحمت بودن (هزینه های زمانی) و در نهایت بین مولفه های مربوط به سازه ی ریسک درک شده، مولفه ی عدم وجود ریسک در وارد کردن اطلاعات بانکی، بیشترین تاثیر را بر تمایل به استفاده از خدمات الکترونیکی بانک صادرات شهر قزوین داشتند.

کلمات کلیدی:
فناوری اطلاعات، خدمات الکترونیکی، سودمندی درک شده، سهولت درک شده

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1475620/