شبیه سازی تزریق گاز دی اکسید کربن و تاثیر آن بر حداقل فشار و غلظت امتزاج پذیری

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,355

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RESERVOIR01_041

تاریخ نمایه سازی: 26 خرداد 1391

Abstract:

امروزه تزریق گاز Co2 بصورت امتزاجی یکی از موثرترین فرآیندهای جابجایی نفت در مخازن سبک و نیمه سبک بشمار میرود. یکی از مهمترین بحثهای تزریق گاز بصورت امتزاجی، حداقل فشار امتزاج پذیری می باشد. یکی از مزایای تزریق Co2 پایین آوردن حداقل فشار امتزاج پذیری نسبت به دیگر گازهاست .تزریق گاز دی اکسید کربن به مخازن نفتی یکی از روشهایی است که اخیرا جهت ازدیاد برداشت موردتوجه مهندسین نفت قرار گرفته است.این گاز رامی توان به دوصورت امتزاجی و غیر امتزاجی به منظور ازدیاد برداشت تزریق کرد.به طور نسبی میتوان گفت در مخازنی که نفت سبک وسنگین دارند تزریق گازدی اکسید کربن به صورت امتزاجی ودرمخازن دارای نفت سنگین تزریق بصورت غیر امتزاجی موفق تر است .در این مطالعه در بخش اول ما با استفاده از لوله قلمی و تزریق گاز دی اکسید کربن درآن حداقل فشار امتزاج پذیری را تعیین کردیم.در بخش دوم حداقل غلظت حلال (ترکیبی از دی اکسید کربن و پنتان)برای امتزاج در لوله قلمی محاسبه گردید.سپس آزمایش Flash را با استفاده از ترکیبات بدست آمده از حداقل غلظت حلال در فشارهای 5397و 6000 انجام گردید.بنابراین با استفاده از حداقل فشار امتزاج پذیری،نیازی به حلال نیست وفشار امتزاج پذیری از فشار مخزن کمتر است پس امتزاج در اولین تماس داریم.

Keywords:

تزریق گاز دی اکسید کربن , ازدیاد برداشت , تزریق امتزاجی , شبیه سازی , کمترین فشار امتزاج پذیری , حداقل غلظت امتزاج پذیری , اولین تماس امتزاجی

Authors

سید یاسر حسینی فر

پتروشیمی بوعلی سینا/دانشجوی ارشد مخازن هیدروکربوری

عباسعلی چنگلوایی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه/دکتری مهندسی شیمی

سیامک مرادی

دانشگاه نفت آبادان/دکتری مهندسی نفت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :